Yandex Metrica

Sitede Ara

İstanbul'da şiddetli sağanak: Caddeleri su bastı seferler yapılamadı

İstanbul'da şiddetli sağanak: Caddeleri su bastı seferler yapılamadı

İstanbul'un bazı bölgelerinde sağanak etkili olurken mega kentin Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçelerde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Metro İstanbul, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik hatlarında hava muhalefeti nedeniyle seferlerin yapılamadığını duyurdu.

Gündem

27.08.2024, 15:30

Meteoroloji, AKOM ve AFAD'ın yaptığı uyarının ardından mega kent İstanbul'u şiddetli sağanak vurdu. İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Mega kentin Avrupa Yakası'nda sabah saatlerinde başlayan yağış bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak şeklinde etkili oldu.

A Haber'de Erkan Tan neden yok? Erkan Tan ayrıldı mı, istifa mı etti? A Haber'de Erkan Tan neden yok? Erkan Tan ayrıldı mı,... Haberi Görüntüle

KÖPRÜ ALTLARINA SIĞINDILAR

Özellikle Şişli, Beşiktaş, Kağıthane, Sarıyer'de sağanak yağış nedeniyle trafikte yoğunluk oluştu, D-100 karayolu ile TEM Otoyolu'nda sürücüler yavaş ilerlerken zor anlar yaşadı. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle bazı araç sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Zincirlikuyu ile Bakırköy Sahil Kennedy Caddesi'nde seyir halinde olan ve yağmura hazırlıksız yakalanan motosiklet sürücüleri köprü altlarına sığındı.

Son dakika: KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı Son dakika: KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı Haberi Görüntüle

SU BASKINLARI YAŞANDI

İstanbul'un turistik yerlerinden birisi olan Sultanahmet'te de sağanaktan korunmaya çalışan bazı turistler meydandaki ağaçlar ile seyyar mısır satıcılarının tentelerinin altına sığındı, kimileri ise yağmur altında fotoğraf çektirdi. Bazı vatandaşlar sağanaktan şemsiyeyle korunmaya çalışırken, bazıları da tramvay durakları ve binaların altlarındaki kapalı alanlara sığındı. Zeytinburnu, Bahçelievler ve Bakırköy'de etkili olan yağış nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Dolmabahçe Tüneli Maçka çıkışında rögarlar yağıştan tıkanırken, ekipler bölgede çalışma yapıyor. Ayrıca itfaiye ekiplerine Avrupa Yakası'nın bazı noktalarında su baskını ihbarı yapıldığı öğrenildi.

Özgecan Aslan'ın da çizmişti! Azeri asıllı ressam, Narin'in resmini duvara çizdi! Özgecan Aslan'ın da çizmişti! Azeri asıllı ressam, Narin'in resmini duvara... Haberi Görüntüle

TELEFERİK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli yağış sonrası teleferik seferleri iptal edildi. Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik hatlarında hava muhalefeti nedeniyle seferlerin yapılamadığı duyuruldu.

Victor Osimhen kimdir? Galatasaray Osimhen'i transfer etti mi? Osimhen bonservisi ne kadar? Victor Osimhen kimdir? Galatasaray Osimhen'i transfer etti mi? Osimhen bonservisi... Haberi Görüntüle

ESNAF ZOR ANLAR YAŞADI

Öte yandan Taksim'de sağanak yağış nedeniyle caddeler sular altında kalırken, trafikte ilerleyen araçlar zor anlar yaşadı. Mısır Çarşısı'nın girişi sular altında kaldı. Esnaf zor anlar yaşadı.

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan bir başka duyuruda ise hava muhalefeti nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda seferlerin bir süre Eminönü-Bağcılar arasında yapıldığı, T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda ise seferlerin Küçükpazar-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında gerçekleştirildiği bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan derece elde eden sporcuları kabul etti: Yusuf Dikeç detayına dikkat Cumhurbaşkanı Erdoğan derece elde eden sporcuları kabul etti: Yusuf Dikeç... Haberi Görüntüle

AKOM'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, bugün için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. 

Yapılan açıklamada, "Sabah 07.00'den itibaren gök gürültülü sağanak yağmurun etkili olacağı tahmin edilmektedir. Öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışların, İstanbul'un kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde kuvvetli şekilde etkili olabileceği tahmin edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Otizmli gence spor kulübünde şiddet! Bakanlık harekete geçti: En ağır cezayı alacak! Otizmli gence spor kulübünde şiddet! Bakanlık harekete geçti: En ağır... Haberi Görüntüle

METEOROLOJİ SAAT VERİP UYARDI

İstanbul'da bu sabah 07.00 ila 12.00 saatlerinde kentin kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış öngörülüyor.

Konuya ilişkin açıklama Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden geldi.

Edinilen bilgiye göre; hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün öğle saatlerine kadar Kocaeli'nin kuzey kesimleri ile İstanbul'da yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı duyurdu: Erdoğan BRICS zirvesine katılmayı kabul etti! Cumhurbaşkanlığı duyurdu: Erdoğan BRICS zirvesine katılmayı kabul etti! Haberi Görüntüle

AFAD'DAN İSTANBULLULAR İÇİN UYARI

AKOM ve Meteoroloji'nin ardından bir uyarı da AFAD'dan geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada ''İstanbul'da kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.'' ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading