Yandex Metrica

İstanbul'da taksi çağırmak için hangi uygulama kullanılacak? 2500 taksi hangi uygulamadan çağırılacak?

İstanbul'da taksi çağırmak için hangi uygulama kullanılacak? 2500 taksi hangi uygulamadan çağırılacak?

İstanbul'da taksi sorununun çözümü için harekete geçildi.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da desteği ile İstanbul'da Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi hayata geçiriliyor. 2500 yeni taksi uygulama üzerinden vatandaşlara  hizmet verecek. İstanbullular ise İstanbul'da taksi çağırmak için hangi uygulama kullanılacak? 2500 taksi hangi uygulamadan çağırılacak? sorularını sıkça sormaya başladı. Uygulamanın detayları ise gelmeye başladı. 

Gündem

29.08.2024, 11:36

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da yaşanan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacaklarını bildirmişti. İBB'nin bugün yapılan UKOME toplantısında İstanbul'da 2500 yeni taksinin yollarda olmasına karar verildi.  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, UKOME kararı sonrası "2 bin 500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun." açıklamasını yaptı. İstanbul'da 'Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'nin kabul edilmesinin ardından İstanbul'da taksi çağırmak için hangi uygulama kullanılacak? 2500 taksi hangi uygulamadan çağırılacak? soruları pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.

SGK, vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyardı! Böyle bir uygulamamız yok SGK, vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyardı! Böyle bir uygulamamız yok Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA TAKSİ ÇAĞIRMAK İÇİN HANGİ UYGULAMA KULLANILACAK?

2 bin 500 yalnızca İBB lisanslı dijital taksi çağırma uygulamalarıyla hizmet verecek. Bu taksiler yoldan yolcu almayacak. Tepe lambaları olmayacak. Taksiler sadece uygulama üzerinden gelen çağrılara yanıt vercek ve yolcu taşımacılığı yapacak. 

'Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'nde ödemeler ise kredi kartı ve İstanbulkart ile yapılacak. 

Taksilerin renkleri ve modelleri ise ilerleyen günlerde belirlenecek.

Uygulama detaylarının İBB Meclisi'nde de görüşülerek, İBB tarafından yürütülecek taksi ihaleleri ve uygulama tarihinin belirleneceği öğrenildi.

O kareyi merak edenlere tepki gösterdi! Özgür Özel gizlice fotoğraflanınca küplere bindi: Bir duble rakı içtim! O kareyi merak edenlere tepki gösterdi! Özgür Özel gizlice fotoğraflanınca... Haberi Görüntüle

2500 İBB TAKSİ ÇAĞIRMA UYGULAMASI HANGİSİ?

İBB taksi çağırma uygulamasının önümüzdeki günlerde resmi olarak duyurulması bekleniyor. İmamoğlu alınan yeni karar sonrası yaptığı açıklamada "Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz. Uzun çabalar sonucu UKOME'de bu teklifimize destek veren bütün bileşenlere teşekkürler." dedi.

Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş gelişmeyi duyurdu Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş... Haberi Görüntüle

UYGYLAMA TABANLI TAKSİ TAŞIMA SİSTEMİ YENİLİKLERİ

Yeni taksi sistemindeki araçlarda tepe lambası bulunmayacak.

Yolcu alımı uygulama veya entegre taksi durakları üzerinden yapılacak.

Diğer taksilerden farklı tasarıma ve damalı olacak yeni sistem taksilerin içerisinde ayrıca güvenlik bölmesi bulunacak.

Yeni sistemle birlikte yolcu açısından kaliteli hizmet sağlanması hedeflenirken taksici içinse kamuoyundaki kötü algının iyileştirilmesi öngörülüyor. Ayrıca bu durumun kurumsal taksi taşımacılığı sistemine de geçiş imkanı sunması bekleniyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading