İstanbul'da yarın (6 Ekim) otobüsler bedava mı? İETT, metrobüs, metro (toplu taşıma) yarın ücretsiz mi?

İstanbul'da yarın (6 Ekim) otobüsler bedava mı? İETT, metrobüs, metro (toplu taşıma) yarın ücretsiz mi?

6 Ekim Pazar günü ailesi ile birlikte sevdikleriyle şehir turu yapmak isteyen İstanbullular kent genelinde İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet verip vermediğini merak ediyor. İstanbul'da yarın (6 Ekim) otobüsler bedava mı? İETT, metrobüs, metro (toplu taşıma) yarın ücretsiz mi? soruları sorulurken İETT'den beklenen açıklama geldi.

Gündem

05.10.2024, 13:07

İstanbul'da yaşayan milyonlarca kişi İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Her gün milyonlarca kişinin kullandığı toplu taşımalar bazı özel günlerde ve resmi tatillerde ücretsiz hizmet veriyor. Toplu taşımaların ücretsiz olması vatandaşları olukça sevindiriyor. 6 Ekim Pazar günü (yarın) sevdikleriyle birlikte kent turu yapmak isteyen vatandaşlar ise İstanbul'da yarın (6 Ekim) otobüsler bedava mı? İETT, metrobüs, metro (toplu taşıma) yarın ücretsiz mi? sorularına yanıt arıyor. Bilindiği üzere 6 Ekim İstanbul için çok önemli bir gündür. 6 Ekim'de çeşitli etkinlikler ve organizasyonlar düzenleniyor. 

Feth-i Kabir nedir, nasıl yapılır? Feth-i Kabir nedir, nasıl yapılır? Haberi Görüntüle

6 EKİM YARIN İSTANBUL'DA OTOBÜSLER BEDAVA MI?

İETT'den beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamada "6 Ekim 2024 Pazar günü ücretsiz seyahat edebilirsiniz." denildi. Ücretsiz seyahat hakkı sadece Kişiselleştirilmiş İstanbulkart ile yapılacağı vurgulandı. 6 Ekim (yarın) İstanbul'da İETT otobüsleri, metro ve metrobüs ücretsiz olacak. 

İşte karşınızda Togg T10F! İlk defa Teknofest'te görücüye çıktı İşte karşınızda Togg T10F! İlk defa Teknofest'te görücüye çıktı Haberi Görüntüle

YARIN METROBÜS, METRO ÜCRETSİZ Mİ?

İBB'ye bağlı toğlu taşıma sistemleri 6 Ekim 2024 Pazr günü vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. Metrobüs ve metro seferlerinden ücret alınmayacak.

Gaye Filiz Alacacı kimdir? Hangi dizilerde oynadı? Gaye Filiz Alacacı kimdir? Hangi dizilerde oynadı? Haberi Görüntüle

6 EKİM'DE İSTANBUL'DA MARMARAY ÜCRETSİZ Mİ?

Marmaray seferlerinin 6 Ekim'de normal ücret tarifesinden hizmet vermesi bekleniyor. 

Meteoroloji'den beklenen haber geldi! Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den beklenen haber geldi! Bugün hava nasıl olacak? Haberi Görüntüle

HANGİ SEFERLER ÜCRETSİZ DEĞİL?

Adalar elektrikli hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi hatları,139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarımızda ücretsiz uygulaması geçerli değildir.

Adli Tıp'tan o merak edilen soruya yanıt geldi! Narin cinayetinde yeni gelişme: Diş izi kime ait? Adli Tıp'tan o merak edilen soruya yanıt geldi! Narin cinayetinde... Haberi Görüntüle

6 EKİM'DE İSTANBUL'DA OTOBÜSLER, METROBÜS NEDEN ÜCRETSİZ?

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluş günü olduğu için kent genelinde toplu taşımalar ücretsiz oldu.

Yunus Emre Geçti kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Yunus Emre Geçti kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Haberi Görüntüle

6 EKİM NEDİR?

İtilaf Devletleri donanmaları 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak 13 Kasım 1918'de Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul'a girdi. Fiilen gerçekleşmiş olan işgal, 16 Mart 1920 tarihinde resmi işgale dönüştü.

24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması'ndan sonra, 23 Ağustos 1923'ten itibaren İtilaf kuvvetleri İstanbul'dan ayrılmaya başladı. Son İtilaf birliği ise 4 Ekim 1923 günü Dolmabahçe Sarayı önünde düzenlenen bir törenle Türk bayrağını selamlayarak şehri terk etti.

6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girdi ve işgal resmen sonlandı. Her yılın 6 Ekim'i böylece İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading