İstanbul'dan Kars'a havalar BUZ kesecek! Kırım üzerinden TROF siklonu geliyor

İstanbul'dan Kars'a havalar BUZ kesecek! Kırım üzerinden TROF siklonu geliyor

Meteoroloji'den gelen uyarılarla birlikte Kırım üzerinden Türkiye'ye derin bir TROF ineceği söylendi. Yağışlı ve fırtınalı havayı temsil eden TROF sisteminden Marmara, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, İç Anadolu etkilenecek.  

Gündem

17.10.2024, 12:26

Meteoroloji'den peş peşe gelen uyarılar sonrasında bazı illerimizde TROF sistemi hakim olacak. Yağışlı ve fırtınalı havaların etkili olacağı bu sistemden pek çok ilimiz nasibini alacak. Hava sıcaklığı 6 ila 12 derece kadar düşerken Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar sistemi görülecek.

Avrupa'da Omega Blocing basınç örüntüsü kuzeyli hava akımlarına yol açarak, Kırım üzerinden yurdumuza daha soğuk bir hava inecek. Yurdumuzun kuzey-iç ve doğu bölgeleri normalden soğuk batı bölgeleri ise normalden biraz serin olacak.

TROF

Havanın daha da soğuması ile TROF'un doping etkisi yaratması bekleniyor. Marmara'da İstanbul-Kocaeli-Yalova-Bursa'nın ve Balıkesir'in kuzeyinde deniz etkisi destekli yer yer sağanak yağışlar bekleniyor. Sakarya-Düzce hattında da yer yer sağanak yağışların etkili olacağı söyleniyor.

Batı Karadeniz geneli deniz etki yağışlardan nasiplenecek olsa da Zonguldak-Bartın-Sinop kıyı kesimlerinde kuvvetli yağacak ve kıyılarında gök gürültüsü ve şimşek aktivitesi etkili olacak. İç Anadolu'nun kuzeyi-doğusu-Orta Karadeniz iç kesimlerinde (Çankırı-Yozgat-Çorum-Tokat) konvektif yağış bekleniyor. Orta Karadeniz kıyılarında deniz etkisi destekli sağanak yağışların etkili olacağı ifade ediliyor.

TROF

Gürcistan açıklarında alçak basınç oluşacak siklonun dönüş hareketiyle yoğun nem adveksiyonunu Doğu Karadeniz'de TROF etkisi yaratacak.

TROF desteği ile Güneydoğu Anadolu'da Adıyaman Şanlıurfa-Mardin-Diyarbakır-Şırnak-Batman-Siirt ile Doğu Anadolu'da  Hakkari-Van-Bitlis-Muş-Ağrı-Bingöl-Tunceli-Erzurum-Kars-Ardahan) hattında sağanak ve  gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading