DOLAR

34.54

%1.29 expand_less

EURO

37.29

%0.48 expand_less

ALTIN

2998.50

%0.01 expand_less

BIST

8793.61

%-2.3 expand_more

BTC ($)

68412.83

%-0 expand_less

Sitede Ara

İstanbul'un en iyi 10 lisesi belli oldu! Zirvede o ilçedeki İmam Hatip Lisesi var

İstanbul'un en iyi 10 lisesi belli oldu! Zirvede o ilçedeki İmam Hatip Lisesi var

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte İstanbul’un en iyi liseleri belli oldu. Öğrenciler kadar velileri de yakından ilgilendiren bu mevzuda İstanbul’un en iyi lisesi hangisi sorusu da cevabını bulmuş oldu.

Gündem

18.10.2024, 18:36

İstanbul gibi kalabalık bir şehirde eğitim görmek için her ne kadar pek çok lise olsa da bunlar arasında kötüler kadar iyiler de mevcuttur. LGS sonuçlarının açıklanması sonrasında öğrenciler ve aileler İstanbul’un en iyi liselerini her daim araştırmaktadır.

Galatasaray Lisesi: İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Galatasaray Lisesi, Türkiye’nin en eski eğitim kurumlarından biri olmakla birlikte okulda Fransızca eğitim verilmektedir.

İstanbul Erkek Lisesi: Eski adıyla İstanbul Sultanisî olan İstanbul Erkek Lisesi, İstanbul’un Cağaloğlu semtindedir. Osmanlı döneminde kurulmuş Numune-i Terakki Mektebinin devamı niteliğinde olan okul günümüzde Anadolu Lisesi statüsünde eğitim vermektedir.

Kabataş Erkek Lisesi: 1908 yılından bu yana açık olan Kabataş Erkek Lisesi, Türkiye’nin en eski liselerinden biri olup kampüsü İstanbul’un Ortaköy semtinde deniz kenarındadır.

Atatürk Fen Lisesi: 1982 yılında Fen Lisesi projesi kapsamında Türkiye´deki ikinci Fen Lisesi olarak kurulan Atatürk Fen Lisesi, mühendislikten tıbba, temel bilimlerden sosyal bilimlere Türkiye´nin yarınlarında söz sahibi olacak yetenekli, bilgili ve sosyal açıdan kendine güvenen gençler yetiştirmektedir.

İstanbul Liseleri

Çapa Fen Lisesi: İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Çapa semtindeki tarihi okuldur.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi: İstanbul’un Fatih ilçesindeki Cağaloğlu semtinde yer alan Cağaloğlu Anadolu Lisesi, 1850 yılında Bezmiâlem Sultan tarafından kurulmuştur.

Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi: Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ya da baş harflerinden oluşan kısaltmasıyla HASAL, 4 Haziran 1984 yılında 108 öğrenci ile eğitim ve öğretim hayatına start vermiştir.

Kadıköy Anadolu Lisesi: İstanbul’un Kadıköy ilçesinin Moda semtinde yer alan Kadıköy Anadolu Lisesi, 1955 yılında kurulmuştur.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi: 1985 yılında Beykoz’da kurulan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, kuruluştaki adı ile Beykoz Anadolu İHL iken, 1990 yılında Kartal’daki yeni binasına taşınarak şu anki adını almıştır.

Adnan Menderes Anadolu Lisesi: İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde yer alan Adnan Menderes Anadolu Lisesi, yabancı dil ağırlık olup İngilizce ve Almanca eğitim vermektedir.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading