İsveç'teki uyuşturucu baronu davası Türkiye'ye sıçradı! Savcı Rahima Ortaç baronlara yardım ederken yakayı ele verdi!

İsveç'teki uyuşturucu baronu davası Türkiye'ye sıçradı! Savcı Rahima Ortaç baronlara yardım ederken yakayı ele verdi!

İsveç'te Kürt Tilkisi lakaplı uyuşturucu baronu İsmail Abdo'ya bilgi sızdıran savcı Rahima Ortaç ilgili şoke eden detayalr ortaya çıktı. Soruşturma dosyalarını uyuşturucu baronu kuzenine ilettiği ve 25 kez cezaevini ziyaret ettiği belirtildi. Savcı'nın ise İsveç Sorumluluk Komitesi tarafından görevine son verildi. 

Gündem

18.07.2024, 16:30

İsveç'te uyuşturcu mafyası operasyonları Türkiye'ye sıçradı. 'Çilek' lakaplı İsmail Abdo, geçtiğimiz mayıs ayında Adana'da yakalanmıştı. Ancak Abdo'nun annesinin ise İsveç'te yaşayan 'Kürt Tilkisi' lakaplı Rawa Majid'in adamları tarafından öldürüldüğü ve intikam için Türkiye'ye geldiği öğrenildi. 

Bunun adı: İslam düşmanlığı! Şişli Belediye Başkanı'ndan bir skandal daha: Haham var, papaz var, imam yok! Bunun adı: İslam düşmanlığı! Şişli Belediye Başkanı'ndan bir skandal daha:... Haberi Görüntüle

SAVCILIKTAN KUZENİNE BİLGİ SIZDIRDI

Ünlü uyuşturucu baronunun nöbetçi mahkeme tarafından 20 bin TL kefaletle serbest bırakıldığı öğrenilirken İsveç Özel Savcılık Daresi Başsavcılığı'nda görev alan kuzeni İsmail Abdo'ya bilgi sızdırdığı gerekçesiyle Rahima Ortaç'ı gözatına aldı. 

İsveç'te birçok kurulda görev alan savcı Rahima Ortaç'ın İsmail Abdo'yu cezaevinde ziyaret ettiği öğrenildi. Abdo'nun gözaltında bulunurken incelenen ziyaretçi listesinde İsveç Özel Savcılık Dairesi Başsavcılığı, Ortaç'ın 2018 yılından beri kuzenini 25 kez ziyaret ettiği ortaya çıktı. 4 saat boyunca kuzeni ile cezaevinde görüştüğü bigiler listede yer alırken, ses kayıtları da inceleme altına alındı.

İYİ Parti'de yaprak dökümü devam ediyor: İki ilde toplu istifa! İYİ Parti'de yaprak dökümü devam ediyor: İki ilde toplu istifa! Haberi Görüntüle

TÜM SUÇLARI TEK TEK ORTAYA ÇIKTI

Savcı Ortaç'ın niglisayar ve cep telefonalrına el konulurken işlediği suçlara ilişkin mesajlar ele geçirildi. Muhammed İsmail isimli çete üyesine silah bulundurmaktan tutukladığı öncesinde ise kundaklamadan beraat ettiği bilgiler yer aldı.

Savcının akranalarına Stockholm'ün Alby banliyösünde bir gencin vurularak öldürüldüğünü söyledi ve bu olaylarıdoğrulayan bir kısa mesaj göndererek cinayetle ilgili bilgi verdiği öğrenildi. 

Polisi bıçaklayan saldırganın annesinden olay ititaf! Oğlunu defalarca şikayet etmiş... Polisi bıçaklayan saldırganın annesinden olay ititaf! Oğlunu defalarca şikayet etmiş... Haberi Görüntüle

İSVEÇ BAROSU GÖREVİNE SON VERDİ

Özel Savcılık Dairesi Başsavcılığı, İsveç Sorumluluk Komitesi'ne başvurdu ve Rahima Ortaç'ın görevine son verildi.

Özel Savcılık Dairesi Başsavcısı Lars Morand işlenilen suçların büyük olduğunu belirterek, "Savcı Rahime Ortaç'ın kuzeni İsmail Abdo ile ilgili tüm davalara erişim izni vardı. Rahime Ortaç'ın devam eden cezai soruşturmalarla ilgili bilgileri akrabalarına sızdırması, kuzeninin ismi İsmail Abdo olduğundan dolayı ekstra hassastır. "Çilek" olarak da bilinen İsmail Abdo, Foxtrot ağının lideri "Kürt tilkisi" Rawa Majid'in bir zamanlar en yakın adamıydı." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading