İtalya, fırtına ve selle mücadele ediyor: 5 bölge tehlike altında!

İtalya, fırtına ve selle mücadele ediyor: 5 bölge tehlike altında!

İtalya, kuvvetli fırtına ve aşırı yağışların etkisiyle sarsıldı; 5 bölge sel tehlikesiyle karşı karşıya! Şiddetli yağışlar, özellikle kent merkezindeki Etnea Caddesi'ni adeta bir nehre dönüştürdü. Yerel halk, su birikintileriyle dolup taşan caddelerde zorlukla ilerlemeye çalışırken, acil durum ekipleri durumu kontrol altına almak için seferber oldu. İklim değişikliğinin etkileri bir kez daha gözler önüne serilirken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Gündem

20.10.2024, 11:40

İtalya, şiddetli fırtına ve yoğun yağışların etkisi altına girdi. Aşırı yağışlar nedeniyle birçok bölge sular altında kalırken, Bologna yakınlarındaki Ravone Nehri'nin taşması, birçok caddenin suyla kaplanmasına yol açtığı açıklandı. 

Bologna Belediye Başkanı Matteo Lepore, bölge halkını araçlarına binmemeleri ve zemin katlardan uzak durmaları konusunda uyardı. Ülkenin güneyindeki Sicilya Adası'nda yer alan Katanya kenti de yağışlardan etkilendi; kent merkezindeki Etnea Caddesi tamamen sular altında kaldı. Ayrıca, Torino'dan geçen Po Nehri'nin bazı bölgelerde taşma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Palermo havalimanında pist ve apronun bir kısmı sular altında kalınca, hava trafiğine kapatıldı. Havalimanına yapılacak inişler alternatif meydanlara yönlendirildi. 

Başbakanlık Sivil Savunma Birimi, yarın için 5 bölgede alarm seviyesini 'turuncu' olarak belirleyerek, en yüksek 2. düzeye yükseltti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading