İtalyan devi o modelin üretimini durdurdu: Gelmiş geçmiş en çok satılandı..

İtalyan devi o modelin üretimini durdurdu: Gelmiş geçmiş en çok satılandı..

Çok uluslu otomotiv üretim şirketi Stellantis, bünyesindeki markalardan FIAT'ın simge modeli Panda'nın üretimine son verdi. Şirket, bu kararın arkasındaki nedenleri de açıkladı. İşte konuyla ilgili ayrıntılar...  

Gündem

21.10.2024, 13:53

İtalyan-Amerikan otomotiv grubu Fiat Chrysler Automobiles ile Fransız PSA Grubu’nun 2021 yılında birleşmesiyle kurulan Stellantis, İtalya’daki zorlu pazar koşulları sebebiyle Fiat’ın ikonik modeli Panda’nın üretimini durdurma kararı aldı. Şirket, azalan talep ve artan rekabetin bu kararda etkili olduğunu açıkladı.

Adana'da koca dehşeti! Eşninin sığındığı baba evine molotof attı Adana'da koca dehşeti! Eşninin sığındığı baba evine molotof attı Haberi Görüntüle

FIAT'IN İTALYA'DA GELMİŞ GEÇMİŞ EN ÇOK SATAN MODELİ

Fiat'dan yapılan açıklamada üretimin 1 Kasım tarihinden itibaren Torino’daki tarihi Mirafiori fabrikasında tamamen durdurlacağı aktarıldı. Bahsi geçen fabrika, Fiat 500e" gibi elektrikli araçların dışında ünlü spor otomobil markası Maserati’nin üretim merkezi konumunda yer ediniyor.

Clubalfa.it'te paylaşılan haber dahilinde bu karar, markanın yüksek üretim hacimlerini devam ettirmekte karşı karşıya geldiği zorlukları gözler önüne seriyor. Bu durum Stellantis grubunun geneli içinde bir belirsiziliğin hakim olduğunu işaret ediyor. Ortaya koyulan Fiat Panda kriziyle beraber çok sayıda kişi, uzun yıllardır piyasada bulunmasına karşın şuana kadar en çok satan otomobil olan ünlü Panda'nın hakimiyetinin otomotiv dünyasındaki bir devrin sona erdiğini ispat ediyor.

Attığı kurşun ateşe döndü yiğidim! Şehit Ömer Halisdemir'in kardeşinden FETÖ paylaşımı: Ateşi bol olsun! Attığı kurşun ateşe döndü yiğidim! Şehit Ömer Halisdemir'in kardeşinden FETÖ... Haberi Görüntüle

SATIŞI SÜREKLİ DÜŞÜŞTEYDİ

Fiat, İtalyan pazarında otomobolin satışında düşüş ivmesi yaşandığını belirtiyor. UNRAE'nın paylaştığı veriler ışığında Eylül 2024'te 7 bin 30 Fiat Panda satışı yapıldı. Bu satış rakamı 2023 yılında aynı ayda 9 bin 458 gibi bir adete ulaşmıştı. Bu nedenle yüzde 25'ten fazla bir düşüşü gösteriyor. Torino'da yer alan şirket için her daim ana sebep noktası olan Panda'nın satışlarındaki düşüş, marka için önemli bir aşamayı bizlere gösteriyor.

Fiat Panda satışlarındaki düşüş Ağustos ayında da sürdürdü. 2023 yılının aynı ayındaki 4 bin 308 308 adete kıyasla 2024 yılında 3 bin 326 adet satılarak yüzde 23'lük bir düşüş gerçekleşti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading