Yandex Metrica

İzmir yangını nasıl çıktı? Vali Süleyman Elban açıkladı: 7 kişi gözaltına alındı

3 ile 142 yapının etkilendiği İzmir yangınına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İzmir Valisi Süleyman Elban ve AFAD Başkanı Okay Memiş yangınlarla ilgili son durumu paylaştı. Yangının çıkış sebebini açıklayan vali, 7 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Gündem

19.08.2024, 17:13

Türkiye'nin orman yangınları ile mücadelesi tam gaz devam ediyor. İzmir'de Karşıyaka ve Urla yangınlar kontrol altına alındı. İzmir Menderes'de de yangının enerjisinin düştüğünü belirten  İzmir Valisi Süleyman Elban ise, 'Yangın her an söndürüldü haberi gelebilir' dedi.

Yangının çıkış sebebine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Elban, Menderes ve Urla ilçelerinde çıkan orman yangınlarının, kopan elektrik tellerinin çıkarmış olduğunu belirtti. 

Menderes yangınının enerjisi düştü diyerek sözlerine devam eden Elban, "Her an söndürüldü haberi gelebilir. Yangınların çoğu ihmal kaynaklı. 7 kişi gözaltında. Menderes ve Urla'da çıkan yangın elektrik tellerinin kopmasıyla çıktı." ifadelerini kullandı. 

Narin cinayetinde gözaltına alınan kimler? Kaç kişi tutuklandı? Narin cinayetinde gözaltına alınan kimler? Kaç kişi tutuklandı? Haberi Görüntüle

3 İLDE 142 YAPIDA HASAR VAR

Yangınlara ilişkin bir değerlendirme de AFAD Başkanı Okay Memiş, 15 Ağustos'ta başlayan orman yangınlarında ilk tespitlere göre İzmir, Manisa ve Aydın'da toplam 142 yapının etkilendiğini söyledi.

Sözlerine devam eden Memiş, 15 Ağustos'tan itibaren yoğun olarak İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Muğla, Karabük ve Bolu'da etkili olan büyük ölçekli orman yangınlarının yaşandığını ifade etti.

Orman yangınlarından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Memiş, en büyük tesellinin yangınlarda herhangi bir can kaybının yaşanmamış olduğunu dile getirdi.

Memiş, Yangından etkilenen illerde valilerin başkanlığında yoğun çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Orman yangınlarından etkilenen yerleşim yerlerinde ülke genelinde toplam 4 bin 700 vatandaşımız güvenli yerlere tahliye edilmiştir." dedi. 

Victoria Lopez kimdir? Victoria Lopez neden öldü? Victoria Lopez kimdir? Victoria Lopez neden öldü? Haberi Görüntüle

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yangından zarar gören yerleşim yerlerinde hasar ve zarar tespit çalışmaları an itibariyle devam etmektedir diyen Memiş, "İlk belirlemelere göre İzmir, Manisa ve Aydın illerimizde toplam 142 yapı orman yangınlarından etkilenmiştir. Bunlardan 11'i yıkık, 92'si ağır hasarlı, 32'si ise az hasarlıdır. Hasar tespit çalışmalarımız devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Memiş, "Özellikle İzmir'de konut, iş yeri ve tarım zararlarıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Uşak, Muğla, Bolu ve Karabük illerimizde meydana gelen yangınlarda an itibariyle yapısal hasar ve zarar tespiti bulunmamaktadır. Ancak ilerleyen süreçte yine değişik bir şekilde bilgi olursa sizlerle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde birçok bakanlık, ilgili kurum ve kuruluşla yoğun mesai harcadıklarını aktaran Memiş, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.AFAD Başkanı Memiş, yangınlardan etkilenen vatandaşların mağduriyetini gidermeye gayret edeceklerini sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading