İzmir'de berberler hangi gün kapalı? İzmir'de kuaförler (berber) pazar günü açık mı kapalı mı?

İzmir'de berberler hangi gün kapalı? İzmir'de kuaförler (berber) pazar günü açık mı kapalı mı?

Ticaret Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdi. Valilikler tarafından belirlenen kapalı günlerde çalışmaya devam eden iş yerlerine ise cezi yaptırım uygulanacağı belirtildi. İstanbul ve Ankra'da pazar günü berberler kapalı olacak. Peki İzmir'de berberler hangi gün kapalı? İzmir'de kuaförler (berber) pazar günü açık mı kapalı mı?

Gündem

08.07.2024, 13:05

Ticaret Bakanlığı sektör temsilcilerinin de talepleri doğrultusunda berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü belirlenen günlerde kapalı olmasına karar verildi. Berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olacağı günü ise valilikler karar verecek. Belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen işletmelere ise cezai yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Diyarbakır'da peri masalı: 9 metrekarelik dükkandan, ikinci fabrikasını kuruyor! 10 ülkeye ihracat yapıyor Diyarbakır'da peri masalı: 9 metrekarelik dükkandan, ikinci fabrikasını kuruyor! 10... Haberi Görüntüle

İZMİR'DE BERBERLER HANGİ GÜN KAPALI?

1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren uygulamaya göre berberler, kuaförler ve güzellik merkezleri haftanın bir günü kapalı olacak. Kapalı gün kuralına uymayan işletmelere ise cezai yaptırım uygulanacak. İstanbul ve Ankara'da pazar günü berberler kapalı olacak. İzmir'de ise berberlerin kapalı olduğu gün ise henüz netleşmedi. Daha önceki senelerde berberler yazın pazar günleri kışın ise salı günleri kapalıydı.

Detaylı bilgi için İzmir Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile iletişime geçebilirsiniz. Telefon numaraları şöyle;

Telefon : 0232 484 00 13

Fax : 0232 484 33 85

Barış Pınarı Harekatı'na tepki amaçlı konserini iptal etmişti: İranlı müzisyen Konya'da konser verecek Barış Pınarı Harekatı'na tepki amaçlı konserini iptal etmişti: İranlı müzisyen... Haberi Görüntüle

İZMİR'DE KUAFÖRLER VE BERBERLER PAZAR GÜNÜ AÇIK MI, KAPALI MI?

İzmir'de berberlerin hangi gün kapalı olacağına dair henüz güncel bir duyuru gelmedi. İzmir Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi; 

"Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin büyük çoğunluğunu barındıran sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığımıza iletilen talep ve öneriler titizlikle değerlendirilerek ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığımızca 18 Ağustos 2022 tarihinde karar alınmıştır.

Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır.

Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Ticaret Bakanlığımızca idari yatırım uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Habere Tepki Ver

1

0

1

2

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading