Yandex Metrica

Sitede Ara

İzmir'de iki kişinin ölümüne neden olan elektrik faciasında bilirkişi raporu çıktı!

İzmir'de iki kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, bilirkişi ön raporu çıktı. Raporda kabloların 60-80 cm derinlikten geçmesi gerekirken kaçağın oluştuğu noktada bunların 15 cm derinlikten geçtiğinin altı çizildi. 

Gündem

15.07.2024, 11:51

İzmir'de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili hazırlanan ön raporda İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ve GSZ elektrik A.Ş.’nin kusurlu olduğu bildirildi.

Galatasaray-Young Boys maçı TRT1'de mi? GS'nin maçı şifresiz kanalda mı? Galatasaray-Young Boys maçı TRT1'de mi? GS'nin maçı şifresiz kanalda mı? Haberi Görüntüle

SORUN UZUN YILLARDIR DEVAM EDİYORDU 

 Yürütülen soruşturma çerçevesinde 29 kişi için gözaltı kararı verildi. Olayda sorumluluğu olduğu belirtilen kurumlar, birbirlerini suçlarken bölge esnafı ise sorunun uzun yıllardır devam ettiğini ve olay olduktan sonra bir anda ekiplerin "sihirli değnek" ile durumu çözüme ulaştırdıklarını belirtti. 

Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesindeki teröristler öldürüldü Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesindeki teröristler öldürüldü Haberi Görüntüle

GÖZALTINA ALINANLAR CİNAYET BÜRO AMİRLİĞİNE SEVK EDİLDİLER 

Adalet Bakanlığı Yılmaz Tunç, 9'u İZSU, 20'sinin ise GDZ Elektrik çalışanının gözaltına alındığını açıkladı.Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine getirildi. Burada parmak izi alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Cinayet Büro Amirliğine sevk edildi.Gözaltı işlemi tamamlanan şüphelilerin arasında İZSU Kanal Daire Başkanı B.K, Gdz Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi A.S. ile işletme yöneticisi K.A.F'nin de bulunduğu öğrenildi.

Bakan Tunç'tan İmamoğlu'nun 'Hodri meydan' açıklamasına tepki: Kimse yargıya parmak sallayamaz Bakan Tunç'tan İmamoğlu'nun 'Hodri meydan' açıklamasına tepki: Kimse yargıya parmak... Haberi Görüntüle

BİLİRKİŞİ RAPORU ÇIKTI 

İki kişinin ölümüyle ilgili sonuçlanan olaya ilşkin ön rapor da ortaya çıktı. Bilirkişi incelemesine ilişkin teknik ayrıntıların yer aldığı raporda, bir besleme devresine ait kablonun yağmur tahliye mazgalı altına sıkıştığı ve yalıtımının zedelendiği, ölümlere bu bölümdeki faz toprak arızasının neden olduğu belirtildi.

MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist öldürüldü MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

60-80 CM OLMASI GEREKEN DERİNLİK 15 CM ÇIKTI 

Besleme devrelerine ait kabloların zeminden 36 ila 45 santimetre derinlikte olduğu, temasın olduğu noktada ise bu derinliğin 15 santimetreye kadar gerilediği neredeyse mazgalın kalınlığıyla aynı seviyeye geldiğinin açıklandığı raporda, ilgili yönetmeliğe göre ise bu derinliğin normalde 60 ila 80 santimetre olması gerektiğine vurgu yapıldı.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

"Kablo derinliğinin 15 santimetreye düştüğü noktada, bu kadar küçük gömülme derinliğine neden olan etken; rögar kapağı bitişiğinden geçirilen beyaz renkli drenaj borusunun kabloları kapağa doğru yükseltmesi ve bu arada kablo koruyucu borunun bu bölümde iptal edilmiş olmasıdır. İZSU uygulamalarının sonucu olan bu durumun kazanın asli nedenlerinden biri olduğu kanaatindeyiz. Kabloların 36 ve 45 santimetre aralığındaki derinliğe gömülmüş olması, kazanın yaşanmış olmasının asli nedenlerinden biri olarak Gdz Elektrik'in uygulamaları sonucu olduğu kanaatine varılmıştır. Sonuç olarak her iki kurumun ihmalleri olduğu kanaatine varılmaktadır."

Elektrik kaçağının olduğu nokta yağışlar sırasında sık sık su baskınlarının olduğu bir alandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, elektrik hattındaki kaçakla ilişkilenirilebilecek bir altyapı çalışmalarının olmadığını açıkladı.

Victoria Lopez kimdir? Victoria Lopez neden öldü? Victoria Lopez kimdir? Victoria Lopez neden öldü? Haberi Görüntüle

"HAYVANLARIN ACI ÇEKEREK KAÇTIĞINI GÖRDÜK"

Bölge esnaflarından olan Ahmet Güner, elektrik kaçağı sorununun uzun yıllardan beri sürdüğünü söyledi. Kendisinin de kablodaki deformasyon ve mazgaldan buhar çıkışını gördüğünü aktaran Güner, şu açıklamalarda bulundu; 

"Esnaf şikayette bulundu, şahsen ben bulunmadım ama biliyorum, şahidim. Ekiplerin gelip burada çalışma yaptığını gördüm. İnsandan gelen şikayet olmadı ama hayvanların buradan bağırarak, acı çekerek kaçtıklarını gördük. Burası vapur iskelesinin olduğu bir hat, buradan her gün yüzlerce insan geçiyor. Olay olduktan sonra bir anda bütün ekipler sanki sihirli bir değnek varmış gibi çözdüler olayı. Bilmiyorum çözüldü mü? İnşallah daha sonra da tekrar etmez."

Cevdet Yılmaz'dan ekonomide büyüme mesajı: 'Tüketimden, üretim ekonomisine geçiş sürecek' Cevdet Yılmaz'dan ekonomide büyüme mesajı: 'Tüketimden, üretim ekonomisine geçiş sürecek' Haberi Görüntüle

"AYNI YERDE ÜÇ KEZ ELEKTRİK ÇARPTI"

Olayın meydana geldiği sokaktaki markette çalışan İsa Yaman da aynı yerde kendisinin de üç kez elektrik akımına kapıldığını söyledi.

Yaman, olay günü yaşananları şu şekilde anlattı; 

"Olay günü 19.30 sıralarında dükkanı kapatmıştım. Bizim bir arkadaş var, o müdahale etti. Ben gözümle gördüm. Çarptığını gördüm, kız suyun içine düştü. Yanındaki arkadaşı da onu kurtarayım derken o da çarpıldı, suyun içinden çıkamadı. Çevredekiler hortum yardımıyla çıkardı."

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading