Yandex Metrica

İzmir'i PKK yaktı! Sabotajı örgütün şehir yapılanması üstlendi: 'Diyarbakır'daki yangının intikamını aldık'

Terör örgütü PKK’ya bağlı Ateşin Çocukları İnsiyatifi, İzmir ve Aydın’daki orman yangınlarını üstlendi. "Türkiye'de bu yazı cehenneme çevirelim" diyerek paylaşım yapan örgütün şehir yapılanması, sabotajın Diyarbakır'daki yangınlara cevap olarak gerçekleştirildiğini duyurdu.

Gündem

30.06.2024, 17:16

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı operasyonları ile yok olma seviyesine gelen PKK, Türkiye'nin ciğerlerini hedef almaya başladı. İzmir ve Aydın'daki yangını üstlenen Terör örgütü PKK’ya bağlı Ateşin Çocukları İnsiyatifi, "İntikam ateşini gürleştirin. Bu yazı düşman için cehenneme çevirelim" ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına darbe: 1 mahrem imamı, 1 eski askeri öğrenci, 22 asker, gözaltında FETÖ'nün TSK yapılanmasına darbe: 1 mahrem imamı, 1 eski askeri... Haberi Görüntüle

"DİYARBAKIR'IN İNTİKAMINI ALDIK"

Açıklamaya devam eden PKK'nın şehir yapılanması, "Bu çerçevede Diyarbakır ve Mardin'in intikamı için İzmir'i boydan boya 19 ayrı noktadan eş zamanlı yakarak geceyi düşman için kabusa çevirenleri kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

İzmir'de eş zamanlı yakılan özgürlük ateşimiz Aydın'a ulaşmıştır diyerek açıklamaya devam eden örgüt üyeleri, Yazı düşman için cehenneme çevirelim. Ateşi gürleşirin sönmesin" ifadelerini kullandı.

4 bin 340 hakim ve savcının yeri değişti! Atama kararları Resmi Gazete'de 4 bin 340 hakim ve savcının yeri değişti! Atama kararları... Haberi Görüntüle

MAKİLİK ALANA İZMARİT ATILDI

Öte yandan İzmir'de çıkan yangının başlangıç anı güvenlik kamerasına yansıdı. Germiyan Mahallesi'nde dün makilik alanda yangın çıkmasıyla ilgili çalışma yürüten İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını inceledi.

İncelemelerde yangının çıkış anının alana yakın bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildiği belirlendi.

Görüntülerde alana izmarit attığı öne sürülen bir kişinin koşarak uzaklaşması sonra iki kişinin tekrar makilik alana doğru koşması ve alevlerin yükselmesi yer alıyor.

Öte yandan izmariti attığı iddiasıyla gözaltına alınan O.İ'nin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Germiyan Mahallesi'ndeki makilik alanda dün yangın çıkmış, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 uçak, 1 helikopter, 7 arazöz ve 1 su ikmal aracı sevk edilmiş, ekiplerin çalışmasıyla yangın kontrol altına alınmıştı.

Güldür Güldür İbrahim ile şarkıcı Nez sevgili mi? Güldür Güldür İbrahim ile şarkıcı Nez sevgili mi? Haberi Görüntüle

GÖZALTILAR VAR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, devam eden orman yangınlarıyla ilgili son durumu aktardı. Bakan Yumaklı, "Gece geç saatlerde güncelleme yapmıştık. Selçuk Menderes ve Susurluk'ta mücadelemiz olduğunu söyledik. An itibariyle 3 yangın da kontrol altında. Bu illerimize geçmiş olsun. Yangının çıkış sebepleri valiliğimiz tarafından araştırılıyor. Menderes yangınında bir hobi bahçesinden çıktı, ilgili kişiler gözaltında. İzmir'de 6 risk grubunda yangın oldu." dedi.

Sözlerine devam eden Yumaklı, "Çeşme'deki yangın sigara izmaritinden çıktı. Bu kişi de gözaltına alındı. İster bilinçli ister bilinçsiz herhangi bir şekilde yangına sebep olacakların ağır müeyyidelerle karşılaşacak. Bunun telafisi yok. Can ve mal kaybına yol açıyor. Bu konuda çok daha hassas olunmalı. Önümüzdeki hafta yoğun şekilde rüzgar uyarısını dikkate alarak vatandaşların bu konuya özen göstermeli. Yangınlarla alakalı Menderes ve Selçuk yangınları ile alakalı. Süreç içinde herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadı. Ancak bu hayatı sadece insanlar olarak biz yaşamıyoruz. Ekosistemdeki varlıklar yok oluyor. Menderes'te 150 hektar, Selçuk'ta da 350 hektarlık alan etkilendi." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

5

0

0

1

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading