Japon deprem uzmanı Yoshinori'den uyarı: 'Deprem öncelikle o bölgede olacak'

Japon deprem uzmanı Yoshinori'den uyarı: 'Deprem öncelikle o bölgede olacak'

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Denizin içinde bir deprem olursa tsunami de olabilir. Mesela bir bardağı salladığınızda küçük bir dalga meydana gelir ama büyük bir kovayı salladığınızda dalga daha büyük olur. Bunun için Japonya'da meydana gelen depremlerde tsunami büyük olur." dedi.

Gündem

12.02.2024, 09:46

Erciyes Üniversitesi tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kayseri 1. Deprem Farkındalık Paneli"ne katılan ve burada bir konuşma yapan Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Olası bir depremin ardından tsunaminin de meydana gelebileceğini belirten Yoshinori, şunları söyledi:

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı çalışmıyor mu, bozuldu mu? Eminönü Sirkeci seferleri iptal mi? Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı çalışmıyor mu, bozuldu mu? Eminönü Sirkeci seferleri... Haberi Görüntüle

"DEPREM NEREDE OLABİLİR?"

"Deprem nerede olabilir, diye soracak olursanız, öncelikle Kıbrıs'ın güneyinde olabilir. Denizin içinde bir deprem olursa tsunami de olabilir. Mesela bir bardağı salladığınızda küçük bir dalga meydana gelir ama büyük bir kovayı salladığınızda dalga daha büyük olur. Bunun için Japonya'da meydana gelen depremlerde tsunami büyük olur. Dünyanın en büyük depremi Şili'de oldu. O anda Japonya'da bir şey yoktu ama 23 saat sonra bize 5-7 metre yüksekliğinde tsunami geldi. Akdeniz, Ege ve Marmara Denizi'nde genel olarak bir metre yüksekliğinde tsunaminin meydana gelebileceğini söyleyebiliriz. Denizin bazı derin yerlerinde depremle birlikte kayma da olursa bu 3 metre yüksekliğinde olabilir."

Yoshinori, Kayseri'deki depremlere de değinerek 3. derecede deprem bölgesi olan kentte 1717 ve 1835 yıllarında depremler olduğunu hatırlattı. Yoshinori, her şeye rağmen bu kentin İstanbul ve İzmir'e göre daha şanslı olduğunu ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading