Jeoloji uzmanı resmen duyurdu: Karadeniz'de 6.6 büyüklüğünde deprem olabilir!

Jeoloji uzmanı resmen duyurdu: Karadeniz'de 6.6 büyüklüğünde deprem olabilir!

Sabah saatlerinde Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan kritik açıklama geldi. Şiddetli depreme ilişkin Bektaş, "Tüm Karadeniz sahili güneyden Kuzey Anadolu Fayı, kuzeyden Karadeniz Fayının tehdidi altında olup AFAD’a göre M6,6’lık depreme hazır olunmalıdır." uyarısında bulundu. 

Gündem

11.10.2024, 15:42

Doğu, batı, güney, kuzey fark etmiyor, Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Son olarak sabah saatlerinde Karadeniz'de 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 

Muhammet Aydın kimdir? Ferdi Tayfur'un damadı tutuklandı mı? Muhammet Aydın kimdir? Ferdi Tayfur'un damadı tutuklandı mı? Haberi Görüntüle

KARADENİZ SALLANDI

Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen sarsıntı çevre illerden hissedilirken, AFAD depremin şiddetini 4.8 Kandilli ise 5 olarak açıkladı. Şiddetli deprem sonrası vatandaşlar büyük panik yaşarken olumsuz bir durum ile karşılaşılmadı.

Karadeniz'deki şiddetli deprem sonrası açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

Yıl 2024 görüntüler Megakent'ten! İSKİ tesisinin yanında skandal manzara: İstanbul Boğazı'na lağım suyu akıyor Yıl 2024 görüntüler Megakent'ten! İSKİ tesisinin yanında skandal manzara: İstanbul... Haberi Görüntüle

ŞİDDETLİ DEPREM UYARISI

Bektaş paylaşımında, "4,8 Karadeniz- Bartın Depremi neleri hatırlatıyor? AFAD verilerine göre Karadeniz bir deprem kaynağıdır." ifadelerini kullanırken, Karadeniz için deprem uyarısı yaptı.

Paylaşımına devam eden Bektaş şöyle devam etti;

1- AFAD verilerine göre Karadeniz bir deprem kaynağıdır.

2- 1968 de ürettiği 6,6 büyüklüğündeki depremle Bartın'ı yıkmıştır.

3- İstanbuldan Batuma uzanan fay 2012 de 5,6 depremiyle Trabzon ve Rizeyi tehdit etmiştir.

3- Karadeniz Fayı Sinop nükleer tesisi için en büyük risk faktörü olup, Japonlar güvenlik nedeniyle ihaleden çekilmiştir.

4- Tüm Karadeniz sahili güneyden Kuzey Anadolu Fayı, kuzeyden Karadeniz Fayının tehditi altında olup Afada göre M6,6 lık depreme hazır olunmalıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading