Yandex Metrica

Sitede Ara

Kâbus yeniden hortladı! 4 ili alevler sardı: İzmir yolu trafiğe kapandı

Kâbus yeniden hortladı! 4 ili alevler sardı: İzmir yolu trafiğe kapandı

Kızıl kâbus yeniden hortladı! İzmir’in Bornova, Manisa’nın Soma, Balıkesir’in Kepsut ve Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçelerinden orman yangını haberleri geldi. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. Alevlerin ulaştığı iki mahalle tahliye edilirken Manisa, İzmir yolu trafiği kapandı. 

Gündem

03.07.2024, 21:32

Kahramanmaraş, Manisa, Balıkesir ve İzmir'de orman yangını çıktı. İzmir’deki yangın Bornova’da, Manisa’daki yangın Soma, Balıkesir’deki yangın Kepsüt, Kahramanmaraş'taki yangın ise Pazarcık ilçesinde başladı. Yangın çıkan bölgelere ihbar üzerine hava ve kara araçları yönlendirildi.

Soma’daki yangın kontrol altına alınırken, Bornova, Kepsut ve Pazarcık'taki yangınlarda alevlerle mücadele sürüyor. Yangın nedeniyle İzmir ile Manisa arasında ulaşımı sağlayan karayolu trafiğe kapatıldı.

Meteorolojiden sarı kod uyarısı! Bu illerde yaşayanlar dikkat: O saatlerde sakın sokakta olmayın! Meteorolojiden sarı kod uyarısı! Bu illerde yaşayanlar dikkat: O saatlerde... Haberi Görüntüle

İZMİR BORNOVA ALEVLERE TESLİM

Soma’daki yangın kontrol altına alınırken, Bornova, Kepsut ve Pazarcık'taki yangınlarda alevlerle mücadele sürüyor. Yangın nedeniyle İzmir ile Manisa arasında ulaşımı sağlayan karayolu trafiğe kapatıldı. 

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 3 helikopter, 20 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer sevk edildi. Yangının 13.37’de çıktığı ve ekiplerin 13.43’te müdahaleye başladığı belirtildi.

Suriye'deki bayrak provokatörü yakalandı: Suriye'deki bayrak provokatörü yakalandı: "Türk halkından özür diliyoruz" Haberi Görüntüle

TÜNEL TRAFİĞE KAPATILDI

Ekiplerin alevlerle mücadelesi sürerken Manisa ile İzmir arasında ulaşımı sağlayan Sabuncubeli Tünelleri yoğun duman nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Yoldan geçmek isteyenler alternatif güzergaha yönlendirildi. Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. Yangının rüzgarın da etkisiyle sürdüğü bölgede bir süre sonra İzmir-Manisa karayolu tamamen trafiğe kapatıldı.

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

MSB görüntüleri paylaştı: İşte 10 PKK'lının havaya uçtuğu o anlar MSB görüntüleri paylaştı: İşte 10 PKK'lının havaya uçtuğu o anlar Haberi Görüntüle

2 MAHALLE BOŞALTILDI

Bornova’da çıkan orman yangınında alevlerin ulaştığı kırsal Beşyol ile Sarnıç mahalleleri boşaltıldı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, “Yangın çıktıktan kısa süre sonra Beşyol ile Sarnıç köylerine yayıldı, civarındaki orman da yanmaya başladı. Havadan ve karadan birçok ekip yangına müdahale ediyor. 15 hava aracı var daha fazla alamıyoruz çünkü alan dar. Jandarma tedbirlerini aldı. Her iki köyü de boşalttık. Beşyol'da 3, Sarnıç’ta ise 4 ev zarar gördü. Çok şükür yaralımız ve can kaybımız yok. Ekipler, genel anlamda da yangını tutmak üzereler.” dedi.

Orman ve AFAD ekipleri bölgedeki bazı kümes ve ağıllardaki hayvanları tahliye etti.

Rize'de eski belediye başkanına silahlı saldırı! Rize'de eski belediye başkanına silahlı saldırı! Haberi Görüntüle

KAHRAMANMARAŞ'TA YANGIN

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, tarım arazisinde çıkan ve makilik alana sıçrayan yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Narlı Mahallesi kırsalındaki tarım arazisinde çıkan anız yangını, makilik alana sıçradı.

Yangını fark edenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye, helikopter ve ilk müdahale aracı sevk edildi.

Söndürme çalışmalarına Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, jandarma, bölge halkı ile AFAD İl Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri de destek veriyor.

Bakan Bayraktar'dan fatura açıklaması: 291 milyar liralık devlet desteği veriliyor Bakan Bayraktar'dan fatura açıklaması: 291 milyar liralık devlet desteği veriliyor Haberi Görüntüle

BALIKESİR DE ALEVLERE TESLİM

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde arazide çıkan ve ormana sıçrayan yangını söndürmek için çalışma başlatıldı. Kırsal Karahaliller Mahallesi'ndeki bir arazide çıkan yangın, ormanlık alana sirayet etti.

İhbar üzerine bölgeye Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. Yangını söndürmek için 3 uçak, 2 helikopter, 6 arazöz, 4 itfaiye aracı, 5 su ikmal aracı, 4 TOMA, 2 dozer, 1 greyder, 1 kepçe ve yaklaşık 50 personel ile havadan karadan müdahaleye devam ediliyor.

Kira gelirinden yüzde kaç vergi alınacak? Kira gelirinden stopaj alınacak mı? Kira gelirinden yüzde kaç vergi alınacak? Kira gelirinden stopaj alınacak... Haberi Görüntüle

MANİSA'DA ALEVLER KONTROL ALTINDA

Manisa’da orman yangını çıktı. Soma ilçesine bağlı Darkale Mahallesi yakınlarındaki yangın, bugün saat 11.39’da başladı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk edildi. Alevler, ekiplerin 3 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Habere Tepki Ver

1

1

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading