Yandex Metrica

'Kaçacak delik bulamayan PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı': MSB, terör örgütünün hain planını deşifre etti

'Kaçacak delik bulamayan PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı': MSB, terör örgütünün hain planını deşifre etti

Milli Savunma Bakanlığından son dakika açıklaması geldi. Bakanlık, PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyinde sivilleri kalkan yaparak orman yangınları çıkardığını belirtti.

Gündem

28.06.2024, 01:56

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerin ormanları yakmaya başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada "PKK'lı teröristler, ateşe verdikleri yerlerde de yerel halkı "Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı." şeklindeki yalanlarla kandırmaya çalışıyor." denildi. 

MSB, "Terör örgütü PKK'dan alçak plan: Ormanları yakarak gizlenmeye çalışıyorlar" başlığıyla sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hain örgütün kaçacak delik bulamayarak ormanları yakmaya başladığı ve sivilleri kalkan olarak kullandığı bildirildi. 

Açıklama şöyle: 

"Irak'ın kuzeyinde kaçacak delik bulamayan PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı.

Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklerimize havan atışı yapan teröristler, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladı. 

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere ve meskûn mahallere yönelik hassasiyetini bildikleri için hem köylüleri kalkan yapan hem de gizlenebilmek için ormanları ateşe veren teröristler, yıllardır yaptıkları gibi Irak kuzeyindeki sivil halkı tehlikeye atmaya çalışıyor. 

Rumları korkutan sözler: Güney Kıbrıs soykırıma destek verirse Türkiye'nin müdahale hakkı doğar Rumları korkutan sözler: Güney Kıbrıs soykırıma destek verirse Türkiye'nin müdahale... Haberi Görüntüle

TÜRK ASKERLERİNE İFTİRA ATIYORLAR

PKK'lı teröristler, ateşe verdikleri yerlerde de yerel halkı 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı.' şeklindeki yalanlarla kandırmaya çalışıyor.

Teröristler aynı zamanda girdikleri köylerde etrafa ateş açarak sivillerin canlarını ve mallarını tehlikeye atıyor. 

Terör örgütü ne yaparsa yapsın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere, yerleşim yerlerine, çevreye ve doğaya olan hassasiyeti devam edecek! 

Teröristler ise Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak!"

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading