Kadın cinayetlerini körüklüyorlar! Semih Çelik'te Inceller terör örgütünden mi?

Kadın cinayetlerini körüklüyorlar! Semih Çelik'te Inceller terör örgütünden mi?

Özellikle sosyal medyada örgütlenerek kadınlara karşı sistematik bir şekilde nefret dilini körükleyen Inceller son zamanlarda yeniden ortaya çıktı. Peki, incel ne demek? İncel erkek ve kadın ne anlama gelmektedir?

Gündem

06.10.2024, 13:27

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden örgütlenerek kadınlara karşı olan nefret dilini körükleyen İnceller terörü, cinayet işleyecek konuma kadar geldi. Örgütlü bir şekilde kadınları sosyal medyada aşağılayarak tehdit eden inceler artık infial yaratan cinayetlerinde altına imzasını atmakta.

"Incel" (involuntary celibate) terimi yani Türkçe’de "istemsiz bekar" olarak bilinen ve kendilerini kadınlarla romantik ya da cinsel ilişki kurmakta zorlanan bir insan topluluğunu ifade ediyorlar.

Sosyal medya üzerinden birbirlerine ulaşan Inceller, kadınlara karşı sistematik bir şekilde saldırıyorlar. Çoğu zamanda sosyal medya ile sınırlı kalmayıp sokağa kadar inebiliyorlar. Kadınlarda artık bu kirli planlarla canlarından oluyorlar.

19 yaşında bir Incelin 19 yaşındaki iki kızı vahşice katlederek sonrasında da intiharı seçmesi Incellerin yarattığı terör ortamını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu grupları yönetenler ise sosyal medyadan kaçmayı düşünürken gruplara üye olanlar korkusuzca paylaşım yapıyor.

Incel

"Anon Primat Teşkilatı" adlı topluluk son yaşananlar sonrasında kurucusu tarafından kapatılırken kaçtığı bile söyleniyor. Bu gruplardaki kişiler "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" tarafından paylaşılan bir tweete de aynı saldırganlıkla yanıt veriyor. Kadınları tehdit ederek dalga geçmekten çekinmiyorlar.

Marlon Teixeira kimdir? Şeyma Subaşı'nın yeni sevgilisi Marlon Teixeira nereli? Marlon Teixeira kimdir? Şeyma Subaşı'nın yeni sevgilisi Marlon Teixeira nereli? Haberi Görüntüle

INCEL NE DEMEK?

İngilizce olarak istemsiz bekârlar anlamına gelen "involuntary celibate" kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşturulan ve kendileri istemelerine rağmen romantik ya da cinsel partner bulamamaları ile tanımlayan bir internet alt kültürünün üyelerini tanımlamaktadır.

Incel

Incellerde yürütülen tartışmalar genellikle içerleme, kadın düşmanlığı, mizantropi, kendine acıma, kendinden nefret etme, ırkçılık ve cinsel olarak aktif insanlara karşı şiddetin onaylanması ile karakterize ediliyor.

Son olarak İstanbul'un Fatih ilçesinde Edirnekapı surlarında yaşanan vahşet gibi olayda İkbal Uzuer’in kafasını keserek surlardan aşağıya atan Semih Çelik daha sonrasında intihar ederek yaşamına son vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading