Kadınlar şiddet endişesi yaşıyor! Türkiye'de biber gazında talep patlaması: Stoklar tükendi!

Kadınlar şiddet endişesi yaşıyor! Türkiye'de biber gazında talep patlaması: Stoklar tükendi!

Türkiye'de son günlerde kadınlara yönelik saldırılarının artmasının ardından biber gazı satışında patlaması yaşanırken birçok firmada stoklar tükendi.  Bazı işletmelerin durumu fırsat bilerek hemen zam yaptığı iddia edildi.

Gündem

09.10.2024, 11:38

Son günlerde kadınlara yönelik şiddet olaylarının gündemde sıkça yer almasıyla, pek çok kişi bireysel güvenlik önlemleri almaya başladı. Onların başında da biber gazı yer alıyor. Biber gazında artan talep, stokalrın tükenmesine neden oldu. 

Chery'nin fabrikası nerede, hangi ilde olacak? Chery Türkiye'de fabrika açacak mı? Chery'nin fabrikası nerede, hangi ilde olacak? Chery Türkiye'de fabrika açacak... Haberi Görüntüle

BİBER GAZI VE ELEKTRO ŞOKLARDA STOKLAR TÜKENDİ 

Kadın cinayeti ve tacizi haberlerinin ardından kendilerini güvende hissetmek isteyen kadınlar, internet üzerinden biber gazı ve elektro el feneri gibi ürünlere talep gösterdi. Son 48 saat içerisinde pek çok farklı platformda satılan biber gazı ve elektro el feneri ürünleri tükendi. Satışı devam eden ürünlere ise satıcılar tarafından fahiş zamlar yapıldı.

Gaye Filiz Alacacı kimdir? Hangi dizilerde oynadı? Gaye Filiz Alacacı kimdir? Hangi dizilerde oynadı? Haberi Görüntüle

ARTAN TALEBİ FIRSATÇILIĞA ÇEVİRDİLER 

Bir e-ticaret sitesinde dün sabah saatlerinde 299 TL’ye satılan ikili biber gazları, önce 399 TL’ye daha sonra da 489 TL’ye satılmaya başlandı. Benzer fırsatçılıkların, 469 TL’den satılırken satıcı tarafından 550 TL’ye yükseltilen elektro el fenerinde de olduğu görüldü.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak! Münevver'in teyzesinden kafaları karıştıran açıklama: Minareyi çalan kılıfını hazırlar! Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak! Münevver'in teyzesinden kafaları karıştıran açıklama: Minareyi... Haberi Görüntüle

BİBER GAZI KULLANMAK YASAK MI? 

Türkiye'de biber gazı taşımak, genel olarak yasak değildir. Ancak, bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekmektedir.Türkiye’de biber gazı, savunma ürünleri satan mağazalardan ya da internet üzerinden 18 yaşını doldurmuş kişilere satılmaktadır.

DGS ile yerleşenler üniversitede derslere ne zaman başlayacak? 2024-2025 DGS ile yerleşen öğrenciler ne zaman okullarında olacak? DGS ile yerleşenler üniversitede derslere ne zaman başlayacak? 2024-2025 DGS... Haberi Görüntüle

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURULLAR BULUNUYOR 

Türkiye'de biber gazı taşımak ve kullanmak, kişisel savunma amacıyla yasaldır, ancak bazı sınırlamalar ve kurallar bulunmaktadır. Biber gazı, bireysel savunma aracı olarak kabul edilse de, kullanımında ve taşınmasında dikkat edilmesi gereken önemli yasal ve etik kurallar vardır.

Biber gazının yetkisiz veya saldırgan bir şekilde kullanılması, çevreye zarar vermesi ya da amacı dışında kullanılması halinde, Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil edebilir ve kişiler hakkında adli işlem başlatılabilir. Bu durumda, maddi tazminat ve hapis cezaları gibi yaptırımlar söz konusu olabilir.

FETÖ tarafından kurgulandı! Almanya, Türkleri sınır dışı edecek: DMM o iddiaları yalanladı! FETÖ tarafından kurgulandı! Almanya, Türkleri sınır dışı edecek: DMM o... Haberi Görüntüle

BİBER GAZI KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Biber gazının kullanımına ilişkin Güvenlik Uzmanı Murat Aydın "Evet korur mu korur... En azından kısa bir süre için. Bu ürünü kullandıktan sonra hemen oradan uzaklaşacaksınız. Bir saldırı geldiğinde kullanabilmek için eğer sağlaksanız sağ cebinize, solaksanız, sol cebinize. Çantada ise en kısa sürede ulaşabileceğiniz bir noktada bunu bulundurmanız gerekmektedir" dedi.

Sözlerini sürdüren Aydın, Eğer rüzgarın yönü size doğruysa, siz savunma maçlı kullanırken tam aksine kendinize de zarar vermiş olabilirsiniz. Henüz karşı taraftan bir saldırı almadan bunu siz kullanırsanız. Kanuna göre işte o zaman bu artık bir suç aletidir" ifadelerini kullandı. Yasalara göre sivil vatandaşlar en fazla elli mililitrelik biber gazı bulundurabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading