Yandex Metrica

Sitede Ara

Kahramanmaraş'ta dikkat çeken keşif! 7 bin 600 yıl öncesine ait gümüş görenleri büyüledi

Kahramanmaraş'ta dikkat çeken keşif! 7 bin 600 yıl öncesine ait gümüş görenleri büyüledi

Kahramanmaraş Domuztepe Höyüğü'nde yapılan kazı çalışmaları esnasında 7 bin 600 yıl öncesine ait figürler ortaya çıktı. Bu keşifte bebekler için kullanıldığı tahmin edilen gümüşün görüntüsü, görenleri büyüledi. İşte detaylar...  

Gündem

12.09.2024, 14:58

Deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta Domuztepe Höyüğü'ndeki kazı çalışmalarında yapılan keşif heyecan uyandırdı.

Türkoğlu ilçesi Kelibişler Mahallesi kırsalında araştırmalar bu yıl tamamlandı.

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Tekin başkanlığında devam eden kazı çalışmalarında binlerce yıl öncesine ait farklı figürler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM zirvesine videolu mesaj: Güvenlik için barışa ihtiyacımız var Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM zirvesine videolu mesaj: Güvenlik için barışa ihtiyacımız... Haberi Görüntüle

7 BİN 600 YIL ÖNCESİNE AİT

Höyükte bu yıl yapılan kazı çalışmalarında yaklaşık 7 bin 600 yıl öncesine ait olduğu iddia edilen, bebekler için kullanıldığı öne sürülen gümüş halkalar bulundu.

Doç. Dr. Tekin, “Bu yıl ulaştığımız çok değerli bilgiler arasında en önemlilerinden biri biriktirme alanı diye tanımladığımız silolar büyük depolar ortaya çıktı. Günümüzden 7 bin 600 yılına gümüş bir halka bulundu. Bu da önemliydi çünkü günümüzden 5 bin 500 yıl öncesine kadar bilmiyorduk. Muhtemelen bu bir bebeğin bileğine takılmış olmasıydı. Bunların analizleri yapılacak. Merkezi alanların arasında biz 3 çocuk mezarı da bulduk” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading