Yandex Metrica

Sitede Ara

Kamala Harris kimdir? Başkan adayı Kamala Harris nereli, kaç yaşında?

Kamala Harris kimdir? Başkan adayı Kamala Harris nereli, kaç yaşında?

5 Kasım 2024'te yapılacak ABD başkanlık seçiminde ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, adaylık için Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i destekleyeceğini söyledi. Demokrat Parti'nin çok büyük bir ihtimalle yeni başkan adayı Kamala Harris olacak. Peki Kamala Harris kimdir? Başkan adayı Kamala Harris nereli, kaç yaşında?

Gündem

22.07.2024, 10:51

Biden aday olmama kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Biden açıklamasında "Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım." ifadesine yer verdi. Biden yarışta Kamala Harris'i destekleyeceğini açıkladı. Çok büyük bir değişiklik olmazsa Trump'ın yeni rakibi Kamala Harris olacak. Peki Kamala Harris kimdir? Başkan adayı Kamala Harris nereli, kaç yaşında?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayı mı? CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayı mı? Haberi Görüntüle

KAMALA HARRİS KİMDİR?

Kamala Devi Harris 20 Ekim 1964 yılında ABD Oakland, Kaliforniya'da dünyaya geldi.

Amerikalı politikacı, hukukçu ve mevcut Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısıdır. 

Kamala Harris ABD Başkanı Joe Biden'ın yardımcılığını yaptı. Demokrat Parti'den siyaset yaşantısına devam eden Harris 2024 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin başkan adayları arasında yer alıyor. Biden adaylıktan çekildiğinde Kamala Harris'i başkan adayı olarak destekleyeceğini belirtti. 

Kamala Hardis ABD'de başkan yardımcılığı yapan ilk ilk Afroamerikalı kadın olarak olarak tarihe geçti. 

2017-2021 yılları arasında Kaliforniya'dan Birleşik Devletler Senatörü olarak görev yapmıştır.

Harris, 1989 yılında Kaliforniya Üniversitesi Hastings Hukuk Fakültesi'nde eğitim gördükten sonra avukat oldu. 1990'da Alameda Bölge Savcısı ofisinde çalıştı. Harris 1998 yılında San Francisco'daki Bölge Savcılığı ofisinde çalışmak üzere ayrıldı. Harris 2003 yılında San Francisco Bölge Savcısı oldu. Kaliforniya senatörü olduğu 2017 yılına kadar Kaliforniya Başsavcısı olarak çalıştı.

Kamala Harris, 2003 yılında San Francisco'nun ilk kadın eyalet savcısı olmuştur. 2010 yılında ise altı rakibini alt ederek 32. Kaliforniya Eyalet Başsavcısı seçilir.

21 Ocak 2019 tarihinde, 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde başkan adayı olacağını açıkladı ve kampanya başlattı.

Harris 3 Ocak 2017 tarihinde senatör oldu.

11 Ağustos 2020'de Biden, Harris'i aday eşi olarak seçti. 7 Kasım'da Biden-Harris ikilisi Trump-Pence ikilisini yenerek Harris'i seçilmiş başkan yardımcısı yaptı.

D-100 kara yolunu sağanak vurdu: Araçlar mahsur kaldı! Ulaşım durma noktasına geldi D-100 kara yolunu sağanak vurdu: Araçlar mahsur kaldı! Ulaşım durma... Haberi Görüntüle

KAMALA HARRİS NERELİ?

Kamala Harris'in annesi Hindistan asıllıdır. Babası ise Jamaika asıllıdır. 

Kamala Harris'in annesi kanser araştırmaları konusunda uzman olan Hint asıllı bir bilim insanı Shyamala Gopalan'dır

Babası ise Jamaika asıllı Stanford Üniversitesinde ekonomi profesörü olan Donald J. Harris'dir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading