Yandex Metrica

Kamuda çalışma saati azalacak mı? Memurlar uzaktan mı çalışacak?

Kamuda çalışma saati azalacak mı? Memurlar uzaktan mı çalışacak?

Çalışma saatlerinin kısaltılacağı iddiları çalışanlar tarafından heyecanla karşılanıyordu. AK Parti'den mesai saatlerinin azalacağı yönünde çıkan haberlere yönelik açıklama geldi. Peki kamuda çalışma saati azalacak mı? Memurlar uzaktan mı çalışacak?

Gündem

30.08.2024, 13:50

Çalışanların gündeminde uzun zamandır mesai saatlerinin kısaltılacağı iddiaları var. Bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada hızla yayılan iddialara göre haftalık çalışma saatinin kısaltılmasının gündemde oduğu belirtiliyordu. Özellikle kamu çalışanları için faklı çalışma sistemi üzerind çalışıldığı iddia ediliyordu. Konuya dair resmi açıklama geldi.AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler çalışanlar tarafından heyecanla karşılanan mesai saatleri azalacak mı? sorusuna yanıt verdi.

Haftalık 'Z' raporu açıklandı: 2 milyon 411 bin araca denetim Haftalık 'Z' raporu açıklandı: 2 milyon 411 bin araca denetim Haberi Görüntüle

KAMUDA ÇALIŞMA SAATİ AZALACAK MI?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler uzun süredir tartışma konusu olan çalışma saatleri konusunda beklenen açıklamayı yaptı. Çalışanlar ve işverenler tarafından beklenen açıklamaya göre düzenleme sadece belli meslek kolları için geçerli olacak. Açıklamada haftalık çalışma saatlerinde ise bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Güler açıklamasında "Sadece belli meslek kollarında ve belli mesleğin icrası noktasında uzaktan çalışma modeli gibi daha kısa süreli haftalığın belli günlerinde çalışabilecek bazı öneriler ve teklifler var. Bu yönüyle olabilecektir." dedi.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! Teröristlerin bulunduğu ev bombalandı MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! Teröristlerin bulunduğu ev bombalandı Haberi Görüntüle

MEMURLAR UZAKTAN MI ÇALIŞACAK?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler kamu ve özel sektörde haftalık çalışma saatlerinin düşeceği yönünde basında çıkan iddiaların gerçek olmadığını ifade etti. Güler böyle bir çalışmalarının olmadığını belirtti. Güler açıklamasında  "Öyle bir çalışma söz konusu değil. Gerek haftalık çalışma saatleri gerekse günleri açısından gündemimizde böyle bir çalışma yok." dedi. Güler "Ancak pandemiyle beraber belli sektörlerde, belli meslek gruplarında daha kısa süreli çalışma, daha esnek çalışma modelleri de tabii burada gerek işveren, gerekçe çalışanlar açısından öneriliyor, çalışılıyor. Bu mahiyette eğer olabilecekse sadece belli meslek kollarında ve belli mesleğin icrası noktasında uzaktan çalışma modeli gibi daha kısa süreli haftalığın belli günlerinde çalışabilecek bazı öneriler ve teklifler var. Bu yönüyle olabilecektir. Yoksa mevcut çalışma hayatımız içerisinde gerek haftalık çalışma günleri gerekse de haftalık çalışma saatleriyle ilgili düşürülmesiyle ilgili herhangi bir düzenlememiz yok. Herhangi bir hayata geçecek bir çalışma şu anda bulunmuyor"" dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading