Kan gölüne dönen Lübnan’dan Türkiye’ye göç dalgası yaşanır mı? MSB’den son dakika açıklaması

Kan gölüne dönen Lübnan’dan Türkiye’ye göç dalgası yaşanır mı? MSB’den son dakika açıklaması

Beyrut'tan Türkiye'ye tahliye işlemleri devam ederken Milli Savunma Bakanlığı’nda bugün haftalık basın bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bakanlık kaynakları, 'Lübnan’dan Türkiye’ye göç dalgası yaşanır mı?' sorusuna yanıt verdi. Açıklamada “Bizim Suriye’de icra ettiğimiz operasyonların iki amacı var; birincisi terörü kaynağında yok etme, ikincisi ülkemize yönelebilecek göç dalgasını yerinde engelleme. Bu kapsamda biz bunları ülke sınırımıza gelmeden, kontrolümüz altındaki bölgelerde engellemeye yönelik tedbirlerimizi aldık.” ifadelerine yer verildi.

Gündem

10.10.2024, 14:01

Gazze'nin ardından Lübnan'ı da kan gölüne çeviren ve Ortadoğu'da büyük bir soykırım yapan İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor. Terör devleti İsrail'in saldırılarından dolayı Lübnan'da büyük bir kaçış başlarken Türkiye başta olmak üzere birçok ülke kendi vatandaşlarını tahliye etme çalışmalarına başladı.

Beyrut'tan Türkiye'ye tahliye işlemleri devam ederken Milli Savunma Bakanlığı’nda bugün haftalık basın bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bakanlık kaynakları, 'Lübnan’dan Türkiye’ye göç dalgası yaşanır mı?' sorusuna yanıt verdi.

Devran Batu Zenger kimdir? 13-14 yaşındaki kızlara şantaj iddiası Devran Batu Zenger kimdir? 13-14 yaşındaki kızlara şantaj iddiası Haberi Görüntüle

''SALDIRILARA SON VERİLECEK ADIMLAR ATILMALI''

Bakanlık kaynakları, aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze’ye yönelik saldırılarına bir yılı aşkın süredir devam eden İsrail’in Lübnan’a saldırmasının bölgede daha büyük felaketlere yol açabileceğini belirtti. Bakanlık kaynakları, “İsrail’e destek olanların, masum insanların katledilmesi başta olmak üzere, yaşanan insan hakları ihlallerinin sorumlusu olduğu unutulmamalı; uluslararası toplum, İsrail’in saldırganlığına son verecek adımların atılması için gerekli tedbirleri almalıdır.” açıklamasını yaptı.

Mühendislik kariyerini bıraktı, Üzüm üreticisi oldu: Kazandığı para dudak uçuklattı! Mühendislik kariyerini bıraktı, Üzüm üreticisi oldu: Kazandığı para dudak uçuklattı! Haberi Görüntüle

LÜBNAN’DAN TÜRKİYE’YE GÖÇ DALGASI OLUR MU?

'Lübnan’dan Türkiye’ye göç dalgası yaşanır mı?' sorusuna yanıt veren bakanlık kaynakları şu açıklamayı yaptı;

“Bizim Suriye’de icra ettiğimiz operasyonların iki amacı var; birincisi terörü kaynağında yok etme, ikincisi ülkemize yönelebilecek göç dalgasını yerinde engelleme. Bu kapsamda biz bunları ülke sınırımıza gelmeden, kontrolümüz altındaki bölgelerde engellemeye yönelik tedbirlerimizi aldık.” 

Taş Kağıt Makas dizisi bitti mi, neden yok? Taş Kağıt Makas dizisi bitti mi, neden yok? Haberi Görüntüle

YENİ TAHLİYE OLACAK MI?

Bakanlık kaynakları, Lübnan’dan yeni tahliyeler için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Bakanlık kaynaları, ''İhtiyaç duyulursa yeni tahliye için planlamalarımız diğer Bakanlık ve kamu kurumları ile koordineli şekilde devam etmektedir. Gemilerimiz ve uçaklarımız olabilecek yeni tahliyeler için hazırdır" açıklamasını yaptı.

Öte yandan terörle mücadele mesajında son bir haftada 42, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise 1113'ü Irak'ın, 1036'sı Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 2 bin 149 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading