Kanlı miras kavgası! FETÖ'nün başına kim geçecek? İki isim arasında liderlik kavgası başladı

Kanlı miras kavgası! FETÖ'nün başına kim geçecek? İki isim arasında liderlik kavgası başladı

Vatansız öldü, FETÖ'de miras kavgası başladı! Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in öldüğü haberinin duyulması ile örgüt içinde var olan kavgalar artık göz önünde yaşanmaya başladı. Örgütün sahip olduğu güç ve parayı yönetmek isteyenler alttan alta kavga ediyor. Fetullah Gülen'den sonra başa geçme kavgasında öne Mustafa Özcan ve Abdullah Aymaz çıkıyor.

Gündem

23.10.2024, 13:07

Teröristbaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından, örgütte liderlik kavgası başladı. Liderlik için sivrilen Mustafa Özcan ve Abdullah Aymaz'ın hedefi 30 milyar dolarlık parayı yönetmek.

Cem Garipoğlu'nun cenazesi yeniden defnedildi! Mezarın başında dikkat çeken isim Cem Garipoğlu'nun cenazesi yeniden defnedildi! Mezarın başında dikkat çeken isim Haberi Görüntüle

MUSTAFA ÖZCAN TARAFI

Mustafa Özcan, ABD ayağını yöneten, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki çiftlikte hep yanında olan bir isim. Örgütün parasının kontrolü de Mustafa Özcan ile birlikte “Uzun Cevdet” lakaplı Cevdet Türkoğlu’nda. Fetullah Gülen’i ölene kadar bu iki isim kontrol ediyordu.

Örgütte Mustafa Özcan’ı destekleyenler arasında Cevdet Türkoğlu’nun yanı sıra İsmet Aksoy, Naci Tosun, Muhammed Çetin, Ekrem Dumanlı ve Adem Kalaç da yer alıyor. Hepsi de örgütteki rahatlarının bozulmasından korkuyor.

Bu isimlerin kişilik özellikleri: 

Mustafa Özcan; tam bir misyon adamı. Çarkın dönmesi için her türlü tavizi verir, yeter ki işleyiş bozulmasın. Örgüt içinde etki alanı geniş. "Hizmet için gerekirse şeytanla bile istişare ederim" demişliği vardır.

İsmet Aksoy; örgütün kasası olarak biliniyor. Para konularında hassasiyeti ile meşhur. 

Naci Tosun; Mustafa Özcan’ın Kaynak Holdingi devrettiği isim. Örgütten tek başına bir etki sağlayamıyor, bu nedenle mevcut sistemi desteklemeyi tercih ediyor. 

Muhammed Çetin; Mustafa Özcan’ın etkisi ile bir dönem siyasete merak saldı. Şahin görüşleri olan biri, güç ve kudret sahibi olmaktan hoşlanıyor. Mustafa Özcan ve E.DUMANLI ile yakın ilişkileri var.

Adem Kalaç; “Uzun Cevdet” lakaplı Cevdet Türkoğlu'nun bacanağı, damatlar içinde en büyük güce sahip olan kişi.

Mustafa Özcan’ı destekleyen isimlerden bir diğeri de Zaman gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı. Ekrem Dumanlı, örgütün yeni ahi heyeti içinde yer alıyor.

Mustafa Özcan’a yakın bu isimlerin tamamı FETÖ’nün yeni İcra Heyeti’ne seçilmiş isimler, yani örgüt için karar alma mekanizmasında çoğunluğu oluşturuyorlar.

Mekselina İslam kimdir, eşi kim? Mekselina isminin anlamı nedir? Mekselina İslam kimdir, eşi kim? Mekselina isminin anlamı nedir? Haberi Görüntüle

ABDULLAH AYMAZ TARAFI

Örgütte liderliğe gelmek isteyen bir diğer isim olan Abdullah Aymaz da örgütün Almanya ayağını yönetiyor. Abdullah Aymaz için örgütün Avrupa tarafının en güçlü isimlerinden denebilir. 

Abdullah Aymaz’ı destekleyen grupta ise Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Talip Büyük, İsmail Cingöz, Hüseyin Karakuş ve Bilal Karaduman yer alıyor. Bu isimlerden yalnızca biri örgütün yeni İcra Heyeti’nde yer alıyor, o da Talip Büyük

Abdullah Aymaz; yüksek egolu, kulis konusunda uzman, herkese farklı konuşabilen birisi. Net olmayışı ve paranoyak mizacı onun zayıf yönünü gösteriyor.

Mustafa Yeşil; Tabanda kredisi düşük, hırslı ve kural tanımaz olarak biliniyor.

Ali Ursavaş; Mustafa Yeşil ile birlikte İcra Heyeti dışında kaldı. 2015 sürecindeki atamalarda oynadığı rol nedeniyle çok eleştirildi.

Talip Büyük; Mustafa Yeşil ile çok yakın bir ilişkiye sahip. İngiltere'de örgütün parasını fon ve emlak piyasasında çalıştırdığı biliniyor.

Hüseyin Karakuş; Almanya imamı. Abdullah Aymaz'ın has adamlarından biri.

 Bilal Karaduman; Birleşik Krallık imamı. Mustafa Yeşil ile çok yakın.

Tüm bunların yanı sıra mahrem birimler örgütün önemli bir unsurunu oluşturuyor. Mustafa Özcan'ın sevk ve idare ettiği birimler, heyetin şekillenmesinde büyük önem oluşturuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading