Yandex Metrica

Kanlı plan deşifre oldu: İsrail'in hedefi Hizbullah değil tüm Lübnan halkıydı!

Kanlı plan deşifre oldu: İsrail'in hedefi Hizbullah değil tüm Lübnan halkıydı!

Lübnan'a hava saldırılarını genişleten İsrail, Hizbullah'a yönelik olduğu iddia edilen siber saldırısında öğrencilerin okuldan çıkış saatini seçtiği ortaya çıktı. Lübnan'da pazar yerlerinin en kalabalık zaman diliminde Lübnan halkı, Hizbullah bahanesiyle hedef alındı.  

Gündem

22.09.2024, 12:38

11 aydır Filistinlilerin üzerine bomba yağdıran katil İsrail, gözünü Lübnan'a da dikti.

Lübnan'a yönelik kitlesel terör eylemi gerçekleştiren İsrail'in yaptığı saldırıların zamanlaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Amerikan Beyrut Üniversitesi Issam Fares Kamu Politikası ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nden Yeghia Tashjian, Sputnik'e yaptığı açıklamada, geçtiğimiz salı günü koordineli patlamaların ardından gelen kaosu, 4 Ağustos 2020'deki Beyrut limanı patlamasının ardından yaşanan atmosfere benzetti.

Tashjian, çağrı cihazı saldırılarının "İsrail'in Lübnan halkına uyguladığı psikolojik terör ve psikolojik savaş" olduğunu vurguladı.

Eski ehliyetin cezası ne kadar? Ehliyet yenilenmezse para cezası kaç TL? Eski ehliyetin cezası ne kadar? Ehliyet yenilenmezse para cezası kaç... Haberi Görüntüle

SALDIRILAR TÜM LÜBNAN HALKINA

Saldırının öğleden sonra geç saatlerde, öğrencilerin okullardan döndüğü ve pazar yerlerinin kalabalık olduğu bir zamanda gerçekleştiğine dikkan çeken Tashijan,  İsrail'in hedefinde sadece Hizbullah üyelerinin olmadığını, çocukların ve sivillerin de olduğunu dile getirdi.

Yaralananlar arasında çocukların da olduğunu belirten Tashjian, salı ve çarşamba günü gerçekleşen elektronik cihaz saldırılarının "tüm Lübnan halkına yönelik" olduğunu vurguladı.

İstanbul'da aile dehşeti: Annesini öldüren babasını ağır yaraladı! İstanbul'da aile dehşeti: Annesini öldüren babasını ağır yaraladı! Haberi Görüntüle

BÖLGEDE TANSİYON YÜKSEK

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah liderliğine düzenlediği hava saldırısının ardından sınırda gerilim tırmanıyor.

Siyonist ordusu dün Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen noktalara hava saldırısı düzenlediğini duyururken Hizbullah ise sınır hattındaki İsrail bölgelerine füze saldırısı gerçekleştirdi.

İsrail, kuzeydeki hava sahasını saldırılardan dolayı 24 saatliğine kapattı.

Öte yandan Hizbullah, Beyrut saldırısında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in öldüğünü bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Akil'i hedef alan saldırı sonrası, "Hedeflerimiz açık, eylemlerimiz ortada" paylaşımında bulundu.

Beyrut'a yönelik hava saldırısında ölenlerin sayısı 3'ü çocuk, 7'si kadın 37'ye yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

2

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading