Yandex Metrica

Kanserde endişe verici tablo: Vaka artış hızı engellenemiyor

Kanserde endişe verici tablo: Vaka artış hızı engellenemiyor

Kanser vakaları hızla artmaya devam ederken ortaya çıkan veriler ise endişe verici. Türkiye'de ortalama her 100 bin kadından 177'sine, her 100 bin erkekten 247'sine kanser teşhisi konuluyor.

Gündem

27.06.2024, 12:32

Türkiye'de tütün ve tütün ürünü kullanımı,  hava kirliliği gibi etkenlerden dolayı kanser vakalarında ciddi bir artış gözlemlendi.

Ülke genelinde ortalama her 100 bin kadından 177'sine, her 100 bin erkekten 247'sine kanser teşhisi konuluyor.

Kanser Savaşçıları Derneği tarafından gerçekleştirilen “Üçlü Negatif Meme Kanserinde Hasta Yolculuğu” araştırmasının sonuçları ise yaşanan durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yayımlanan verilere göre dünyada her 6 ölümden biri Türkiye'de ise her 5 ölümden biri kanser nedeniyle gerçekleşiyor. Meme kanseri, dünyada ve Türkiye'de kanser türleri içerisinde kadınlarda görülme sıklığı açısından ilk sırada yer alırken, meme kanseri tiplerinden "üçlü negatif meme kanseri" ise genç kadınları hedef alması nedeniyle özellikle dikkat çekiyor. 

Artık beyazlığı kalmayacak! Salda Gölü'nde tepki çeken görüntü: Etrafına asfalt döküldü! Artık beyazlığı kalmayacak! Salda Gölü'nde tepki çeken görüntü: Etrafına asfalt ... Haberi Görüntüle

MEME KANSERİ İLK SIRADA

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Sert, "Meme kanseri, ülkelerin çoğunda kadınlarda insidans ve mortalite açısından ilk sırada yer alıyor. Küresel insidans 2.3 milyon vaka, küresel mortalite 110 ülkede 685 bin ölüm ile karşımıza çıkmaktadır. Kadınlar arasında meme kanseri yüzde 23.9 ile yeni vakaların görülme sıklığı olarak ilk sırada yer almaktadır." ifadeleriyle korkunç tabloyu gözler önüne serdi.

Sert, "TNBC hücreleri memedeki orijinal tümörden ayrılarak vücudun diğer bölgelerine gidebilir. Bu olduğunda, metastatik TNBC olarak bilinir. Kanser vücuda yayıldıktan sonra, tamamen çıkarılması pek olası değildir. TNBC’nin akciğer, beyin ve karaciğer dahil olmak üzere vücudun diğer bölgelerine yayılma olasılığı yüksektir." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading