Yandex Metrica

Katliam destekçileri BM'deki sözleri hazmedemedi! Erdoğan'ı hedef alan Avusturya'ya Türkiye'den tepki!

Katliam destekçileri BM'deki sözleri hazmedemedi! Erdoğan'ı hedef alan Avusturya'ya Türkiye'den tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün New York'ta düzenlenen BM Genel Kurulu'nda tarihi bir konuşma gerçekleştirdi. İsrail'in Gazze katliamını dünyanın yüzüne vuran Erdoğan'ın "Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?" sözlerini Avusturya hazmedemedi. 

Gündem

25.09.2024, 15:09

Aylardır Gazze'de sistematik olarak yürütülen soykırımı Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu'nda İsrail ve onun destekçilerinin yüzüne vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini hazmedemeyen Avusturya Dışişleri Bakanlığı  Erdoğan'ı skandal sözlerle hedef aldı. Söz konusu açıklamaya Türkiye'den tepki geldi.

İsrail'in Gazze katliamını dünyanın açıkça yüzüne vuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri, dünya manşetlerinde yankılandı. Erdoğan'ın sözlerini hazmedemeyen katliam destekçileri ise Erdoğan'ın cümleleri karşısında ezilince harekete geçti.

Galatasaray Meritking sponsorluk anlaşmasını sonlandıracak mı? Galatasaray Meritking sponsorluk anlaşmasını sonlandıracak mı? Haberi Görüntüle

GERÇEKLER AVUSTURYA'NIN CANINI SIKTI 

Avusturya Dışişleri Bakanlığı tarafından Erdoğan'ın sözleriyle ilgili bir açıklama yapıldı. Skandal açıklamada, "Tarihimizin en karanlık bölümüyle yapılan karşılaştırmalar dehşet verici olmaktan öte. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın kullandığı türden polemikleri reddediyoruz. Böylesine endişe verici bir aşamada ateşe benzin dökmek tamamen sorumsuzluktur. Herkes söz ve eylemde gerilimi azaltmayı hedeflemelidir." ifadeleri yer aldı.

Balıkesir'de 29 düzensiz göçmen yakalandı Balıkesir'de 29 düzensiz göçmen yakalandı Haberi Görüntüle

"İSRAİL'İ DESTEKLEYENLER KENDİLERİNİ İFŞA OLMUŞ HİSSEDER"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan skandal açıklamaya tepki geldi. Altun X hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın açıklaması sadece bir benzetme değil; bu soykırımı destekleyenlerin kendilerine aynada bakmalarına yardımcı olma çabasıdır. Bu tepkiden, mesajın suç ortakları ve destekçileri tarafından alındığı açıktır! Bu açıklamalardan yalnızca kendi tarihlerinden suçluluk ve utanç duyanlar rahatsız olur. Ve yalnızca tarihi suçlulukları nedeniyle İsrail devletinin savaş suçlarına yardım eden ve destekleyenler kendilerini ifşa olmuş hisseder. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu benzetmeyi, zamanımızın en kötü etnik temizlik ve soykırım olaylarından birine dikkat çekmek için geniş kitleler tarafından anlaşılabilir hale getirmek için kullandı.

Ordu'da üvey babaanne dehşeti: 2 yaşındaki torununu balkondan aşağı fırlattı Ordu'da üvey babaanne dehşeti: 2 yaşındaki torununu balkondan aşağı fırlattı Haberi Görüntüle

"GERÇEĞİ KONUŞMAYA VE ADALET İÇİN SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Uluslararası toplumun harekete geçmesi çağrısına verilen bu tür bir tepki, Filistinlilere karşı devam eden İsrail soykırımını teşvik eden Batı'nın suç ortaklığının bir örneğidir. Tarih, Nazi destekçilerini ve işbirlikçilerini unutmadığı gibi, bu yangının alevlerini körükleyenleri de unutmayacaktır. Bu savunmacı tepki, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın bir kez daha yalın ve basit gerçeği söylediğinin kanıtıdır. Gerçek karşısında dehşete düşmek alışılması zor bir şey olmalı! Irkçılık ve etnik temizlikle karanlık bir geçmişi olanların Filistin'deki soykırımı destekleyerek aynı hatayı tekrarlaması bir trajedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi, soykırımdan kaçanlara kollarımızı açarak her zaman tarihin doğru tarafında olduk. Gerçeği konuşmaya ve adalet için savaşmaya devam edeceğiz."

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading