Yandex Metrica

Sitede Ara

Kayıp Narin'den bir iz var mı amcası neden tutuklandı? İşte cevap bekleyen 8 soru

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları devam ederken amca Salim Güran tutuklandı. Narin, 15 gündür hala buluanamazken cevap bekleyen 8 soru kafaları karıştırdı.

Gündem

04.09.2024, 13:53

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos’ta Kur'an kursuna gitmek için evden çıktı fakat küçük kızdan bir daha haber alınamadı. Jandarma ekipleri tarafından mahalleye giriş-çıkış yapan araçlar kontrol ediliyor. Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki NarinGüran'ı arama çalışmaları 14. gününde tüm hızıyla devam ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan amca Salim Güran çıkarıldığı Nöbetçi mahkeme tarafından ‘kasten öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarından tutuklandı.

Selin Sonuç kimdir? Jahrein eşi kim? Kiminle evli? Selin Sonuç kimdir? Jahrein eşi kim? Kiminle evli? Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ: TEDBİREN TUTUKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili konuştu. Bakan Tunç yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

''Bu tutuklama tedbiren bir tutuklama. Sadece öldürme şüphesinin yanı sıra kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma şüphesi de var. Soruşturma gerek adli tıp, gerek diğer çalışmalar devam ediyor. Kimsenin şüphesi olmasın. En ince detaylarına ulaşıncaya kadar yargımız, savcılığımız gerekli incelemeleri yapacağız. Temennimiz bir an önce Narin’e sağ salim ulaşılması.Abisiyle ilgili vücudundaki izlerle ilgili bir test yapılmıştı. O morlukların kimin olduğu tespit edilemedi. Birinin kendisine ait, diğeri tespit edilemedi. Öncelikle Narin kızımızın sağ bulunmasını istiyoruz. Bir taraftan adli soruşturma devam ediyor. Çok hassas bir konu, soruşturmanın daha titiz yürütülebilmesi için yayın yasağı da alındı.''

Tutuklanan itirafçı her şeyi tek tek anlattı etti: Bakın Narin'i kim öldürmüş Tutuklanan itirafçı her şeyi tek tek anlattı etti: Bakın Narin'i... Haberi Görüntüle

HER EVE BİR POLİS VE JANDARMA

Ediline bilgiye göre; kayıp Narin'i arama çalışmaları devam ederken köydeki tüm giriş ve çıkışlar kapatıldı. Emniye güçleri, köydeki tüm evleri yakın markaja aldı. Her evin başında bir asker ve bir polis nöbet  tutuyor. Arama çalışmalarının genişletilmesi için İstanbul'dan özel ekip oluşturulup bölgeye gönderildi.

Siyah Kalp dizisi Melek kimdir? Melek'i hangi oyuncu oynuyor? Siyah Kalp dizisi Melek kimdir? Melek'i hangi oyuncu oynuyor? Haberi Görüntüle

DNA ÖRNEKLERİ EŞLEŞTİ

Kayıp Narin'in amcası olan Tavşantepe Mahallesi muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Narin’in anne ve babasından alınan DNA örnekleri şüpheli ile karşılaştırıldı. Narin'in amcası Salim Güran’ın aracındaki DNA örneği ile Narin’in kıyafetindeki DNA örneği eşleşti. Amca, Narin'in son görüldüğü andan telefonunu kapatıp 15 dakika sonra köyden ayrılmış. 

Narin'in tutuklanan amcası Salim Güran ve işçisinin Kürtçe konuşması deşifre oldu: Bende değil daha ölmemiş Narin'in tutuklanan amcası Salim Güran ve işçisinin Kürtçe konuşması deşifre... Haberi Görüntüle

AMCANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

‘Kasten öldürme’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarından tutuklanan amca Salim Güran'ın 2 Eylül'de Jandarma'ya verdiği ifade ortaya çıktı. 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasından, kızının araması üzerine haberdar olduğunu belirten Salim Güran olay öncesinde küçük kızı görmediğini iddia etti. Aramalara katıldığını ifade eden Salim Güran, telefonunun Narin Güran'ın kaybolmasından önce neden kapalı olduğuna ilişkin soru üzerine "Tarlaların yanında olduğum süreçte telefonum çekmiyordu" iddiasında bulundu.

Salim Güran, telefonundaki whatsapp mesajları ve görüşmelerini neden sildiği sorusuna ise şu yanıtı verdi;

"Kardeşim Arif'in mermileri yakalandığında arayıp 'tanıdık yok mu' diye sordum. Bu sebeple o tarihte tüm whatsapp kayıtlarını sildim" 

Cep telefonunun ses kayıt özelliği olduğunu belirten amca Salim Güran, telefonundaki ses kayıtlarını 23 Ağustos'ta silmesine ilişkin ise "Çarıklı'ya baskın olduğu akşam kendisinin bu kayıtları sildiğini" belirtti.

Telefonunda kayıtlı Tiktok ve Facebook hesaplarının bulunduğunu aktaran amca, burada satılan araçları, tarımla ilgili aletleri beğendiğini, bazen de yetişkinlere özel içerikleri izlediğini anlattı.

86 bin yıllık tarihi keşif: İnkaya Mağarası insanlık tarihine ışık tutacak 86 bin yıllık tarihi keşif: İnkaya Mağarası insanlık tarihine ışık... Haberi Görüntüle

OLAYDAN BİR GÜN ÖNCE NELER OLDU?

Narin'in kaybolmasından bir gün öncesini anlatan Salim Güran, şunları kaydetti;

"20 Ağustos'ta aile bireyleri olarak abim Erhan'ın evinde toplandık ve kimlere düğün davetiyesi dağıtılacağı hususu konuşuldu. Olay günü aile bireylerinin çoğu davetiye dağıtmaya gitti. Ancak ben gitmedim. Olay günü oğullarım Devran ve Uğurcan ile yapılan telefon görüşmeleri davetiye dağıtımına ilişkin olabilir."

S. G.'nin arabasında Narin Güran'ın DNA örneklerinin çıkmıştı. Şüpheli amca, bu araca Narin'i hiç bindirmediğini, DNA profilinin araçta nasıl çıktığını bilmediğini, arabanın kapılarını evinin önündeyken bazen açık bıraktığını iddia etti.

12 ilde terör operasyonu: Çok sayıda şüpheli yakalandı 12 ilde terör operasyonu: Çok sayıda şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

NARİN'İN BABASINI TEHDİT ETTİĞİ İDDİASI

Salim Güran, kardeşi Narin'in babası Arif Güran ile aralarında husumet olduğu iddiasını da kabul etmedi. Böyle bir şeyin kesinlikle olmadığını belirtn Salim Güran, kardeşine "Sana böyle bir acı yaşatacağım, ömür boyu unutmayacaksın." şeklinde bir söz kullanmadığını ileri sürdü.

8 yaşındaki kızı kimin kaçırdığını bilmediğini anlatan Salim Güran, Narin'in erkek kardeşinin de küçük kıza zarar verdiğini düşünmediğini ifadesine ekledi.

Duygu Sarışın kimdir? Hangi dizide oynadı? Duygu Sarışın kimdir? Hangi dizide oynadı? Haberi Görüntüle

CEVAPSIZ 8 SORU

1- Amcanın arabasından alınan DNA örneği kan mı, kıl mı, ter mi?

2- Ailenin HTS kayıtları incelendi mi?

3- Narin’in arkadaşlarının ifadelerine başvuruldu mu?

4- Amca WhatsApp konuşmalarını neden sildi?

5- Narin’in babasının ahırında neden 380 mermi bulunuyordu?

6- Narin’in gözaltına alınan ağabeyi ifadesinde neler söyledi?

7- Komandoların buldukları elbise parçaları kime ait çıktı?

8- Aile yapılan çapraz sorgularda neler anlattı?

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading