Yandex Metrica

Kayseri ve Suriye'deki olaylarla ilgili peş peşe açıklamalar

Kayseri ve Suriye'deki olaylarla ilgili peş peşe açıklamalar

Kayseri ve Suriye'de meydana gelen olaylar sıcaklığını korurken bakanlıklardan ve devletin çeşitli kademelerinden açıklamalar peş peşe geliyor. 

Gündem

01.07.2024, 23:59

Kayseri ve Suriye'de meydana gelen olaylar sıcaklığını korurken bakanlıklardan ve devletin çeşitli kademelerinden açıklamalar peş peşe geliyor. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Ayrımcılık yaparak, ötekileştirerek ve nefret dili kullanarak milletimizin arasına nifak tohumları ekmek isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır." ifadesini kullandı.

Bakan Tunç, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde meydana gelen çocuk istismarı olayıyla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli şahsın tutuklandığını, çocuğun ve ailesinin devlet koruması altına alındığını hatırlattı. Suriyeli sığınmacılar üzerinden milletimizin birliğini ve ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik faaliyetler ile sosyal medya üzerinden yapılan provokatif girişimler ve asılsız iddialarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından başlatılan soruşturmaların sürdürüldüğünü belirten Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı, kanunlar çerçevesinde gerekli cezaları uygulamaktadır.

Ayrımcılık yaparak, ötekileştirerek ve nefret dili kullanarak milletimizin arasına nifak tohumları ekmek isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır.

Aziz milletimiz, sağduyulu davranarak ülkemizi karıştırmak isteyenlere asla müsaade etmeyecektir. 

Bu paylaşımın ardından bir paylaşımda daha bulunan Adalet Bakanı Tunç, Sosyal medya platformlarında yayınlanan görüntülerde yer alan Türk Bayrağımıza yönelik saldırılarda bulunulmasıyla ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanununun 300/1 maddesinde düzenlenen “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatıltığını duyurdu. Bakan Tunç, "Rengini aziz şehitlerimizin kanından alan, şanlı Türk Bayrağımıza yapılan saygısızlık ve çirkin saldırılar asla kabul edilemez."  ifadedesini kullandı.

98. Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta başlayacak? Gazi koşusunda hangi safkanlar yarışacak? 98. Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta başlayacak? Gazi koşusunda... Haberi Görüntüle

CEVDET YILMAZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Suç işleyen her kim olursa olsun hukuk düzeni içinde hak ettiği karşılığı görecektir. Hiç kimse kendisini hukukun ve meşru devlet organlarının yerine koyarak hareket etme konumunda değildir." dedi ve "Provakatif amaçlarla ve nefret söylemleriyle sokaklarda ve sosyal medyada ülkemizde kargaşa çıkarmaya, milli politikalarımızı zayıflatmaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaktır." ifadesini kullandı.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Avrasya Tüneli'nde rekor kırıldı! Bakan Uraloğlu açıkladı: Avrasya Tüneli'nde rekor kırıldı! Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama ise şöyle: "Zanlısı hakkında devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından Kayseri’de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır.

Türkiye’nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabalar ve ilkeli duruşu, her türlü provokasyonun üzerindedir."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading