Yandex Metrica

Kayseri'deki olay ilgili Aile Bakanlığı'ndan açıklama: Koruma altına alındılar!

Kayseri'deki olay ilgili Aile Bakanlığı'ndan açıklama: Koruma altına alındılar!

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir kişinin, 5 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddiası ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada mağdur çocuk, kardeşleri ve annesinin devlet korumasına alındığı belirtildi.  

Gündem

01.07.2024, 10:07

Kayseri'de küçük bir çocuğun yabancı uyruklu biri tarafından taciz edildiği haberinin yayılması üzerine Danişmentgazi Mahallesinde toplanan kalabalık Suriyelilere ait işyerleri ve araçlara zarar verdi. Olaylara müdahale eden 5 polis yaralandı. Suriyeli şüpheli gözaltında. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise mağdur çocuk, kardeşleri ve annesinin devlet korumasına alındığını açıkladı.

Kanal 7'nin acı günü: İlker Yılmaz hayatını kaybetti Kanal 7'nin acı günü: İlker Yılmaz hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

SURİYELİLERİN EV VE İŞ YERLERİ TAŞLANDI 

Kayseri'de küçük bir çocuğun tacize uğradığı iddialarının ardından sokaklar karıştı. Suriyelilere ait ev ve iş yerleri taşlandı. Kayseri'de akşam saatlerinde Danişmentgazi Mahallesinde Suriyeli bir erkeğin bir çocuğu taciz ettiği haberi üzerine çıkan olaylarda Suriyelilere ait bazı işyerleri ve araçlar tahrip edildi. Kalabalık gruplar mahallede gösteri yaptı. 

Olayın ardından toplanan kalabalık grup, şahsı almak için taşkınlık çıkardı. Özel Harekat polisleri tarafından alınan şüpheli bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup yabancı uyruklulara ait araçları ters çevirdi, iş yerlerini de ateşe verdi. TOMA araçları ile müdahale edilen olayda itfaiye ekipleri de çıkarılan yangınlara müdahale etti.

Suudi Arabistan'dan Diyanet İşleri Başkanlığı'na ödül: 'En Disiplinli Hac Organizasyonu' Suudi Arabistan'dan Diyanet İşleri Başkanlığı'na ödül: 'En Disiplinli Hac Organizasyonu' Haberi Görüntüle

EMNİYET MÜDÜRÜ VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

Olayların çıktığı mahalleye giden İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın vatandaşlarla görüştü. Aydın, "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Çekya'ya 1-0, 2-0, 3-0 yenilirse üçüncü olur mu, elenir mi? Türkiye Çek Cumhuriyeti'ne yenilirse tur atlar mı? Türkiye Çekya'ya 1-0, 2-0, 3-0 yenilirse üçüncü olur mu, elenir... Haberi Görüntüle

KAYSERİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Kayseri Valiliği, Suriye uyruklu küçük yaştaki çocuğa taciz iddiasıyla Suriyeli bir şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup vatandaşlarımızı itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur." Öte yandan, mahallede toplanan vatandaşlar olaya tepki gösterdi. Polis, mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.

Muhammed Şengezer kimdir? Muhammed Şengezer hangi takımda oynuyor? Muhammed Şengezer kimdir? Muhammed Şengezer hangi takımda oynuyor? Haberi Görüntüle

ÇOCUK, KARDEŞLERİ VE ANNE KORUMA ALTINA ALINDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı mağdur çocuk, kardeşleri ve annenin devlet korumasına alındığını açıkladı. Bakanlık açıklamasında, “Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır.Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayi almasının yakın takipçisi olacağız..” denildi.

Bakanlık açıklamasında

'Bazı basın yayın organlarında “Kayseri’de 7 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğa taciz iddiası” şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.Olayın emniyet birimlerine intikal ettiği anda İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçmiştir. Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır.Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır.Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading