Yandex Metrica

Sitede Ara

Kayseri'deki provokasyonlarda kaç hesap tespit edildi kaç kişi tutuklandı? Bakan Yerlikaya açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz pazar akşamı Kayseri'de meydana gelen olaylara ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya açıklamasında ''Kayseri'deki provokasyonla ilgili 855 şahıs gözaltına alındı. Bunların 13’ü tutuklandı, 145’i hakkında adli kontrol kararı verildi.'' dedi.  

Gündem

05.07.2024, 17:18

Kayseri'de Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberi ilçeyi ayağa kaldırdı. Geçtiğimiz Pazar gecesi meydana gelen olayın ardından öfkeli bir gurup  sokağa döküldü. Öfkeli kalabalık bazı araçları ters çevirdi, iş yerlerini ateşe verdi. 

Kentte çıkan olaylarda 14 emniyet mensubu ile bir itfaiye eri yaralanmış, cinsel istismar iddiası ve sonrasında yaşananlara ilişkin yayın yasağı getirildi.

Engelli ÖTV'siz araç satışı kalkıyor mu? ÖTV'siz otomobil satışı 10 yıl mı olacak? Engelli ÖTV'siz araç satışı kalkıyor mu? ÖTV'siz otomobil satışı 10... Haberi Görüntüle

ÇOCUK DEVLET KORUMASINDA

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde amcasının 7 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 26 yaşındaki Suriye uyruklu İ.A. tutuklandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da, Suriye uyruklu 7 yaşındaki çocuğun kardeşleriyle birlikte devlet korumasına alındığını duyurdu.

MEB'den 'Torpil' iddialarına yalanlama: Gerçeği yansıtmıyor MEB'den 'Torpil' iddialarına yalanlama: Gerçeği yansıtmıyor Haberi Görüntüle

189 HESAP YÖNETİCİSİ TESPİT EDİLDİ 12 KİŞİ TUTUKLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz pazar akşamı Kayseri'de meydana gelen olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında ''Kayseri'de gözaltına alınan bin 855 şüpheliden 468'inin suç kaydı var. Göçmen konusuyla ilgili sosyal medyada provokasyona yönelik süreç yaşanıyor. Bot hesapların oranı yüzde 38'e çıktı. Olumsuz ve negatif paylaşım oranı da rekor kırdı. 189 hesap yöneticisi tespit edildi, 13'ü tutuklandı. Söylemek istediğim şey şu biz çevrimiçi dünyada da provokatif yanlı yayın yapanların ensesindeyiz.'' dedi.

Mesut Pezeşkiyan kimdir, Türk mü? Mesut Pezeşkiyan kimdir, Türk mü? Haberi Görüntüle

''SURİYELİLERİN KİMLİK BİLGİLERİNİN PAYLAŞILDIĞINI TESPİT ETTİK''

Suriyelilerin kimlik bilgilerinin paylaşıldığını tespit ettiklerini belirten Bakan Yerlikaya, açıklamasınında devamında ''Suriyelilerin kimlik bilgilerinin paylaşıldığını tespit ettik. Mülki müfettişleri görevlendirildi. 8 Eylül 2022'den önce olduğunu, nereden bulunduğunu tahkikatla ortaya çıkacaktır. Düzensiz göç ile aralıksız mücadele ediyoruz. 19 Temmuz 2023'ten itibaren mobil göç noktası araçlarımız var.'' şeklinde konuştu.

Karadeniz'de sel felaketi: Dere suları köprü seviyesine ulaştı: Bir kişi hayatını kaybetti Karadeniz'de sel felaketi: Dere suları köprü seviyesine ulaştı: Bir kişi... Haberi Görüntüle

''SİNSİ TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ''

Bakan Yerlikaya, ''Gönlümden geldiği gibi seslenmek istiyorum; Lütfen provokasyona gelmeyelim. Hukuk dışı yollarla insana, mallara zarar vermeyelim. Yüce Türk adaleti suçlulara hak ettiği cezayı vermeye devam edecektir. Güvenlik birimleri, savcımız, mahkememiz var. Biz bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz. Irkçı vandallara boyun eğmeyeceğiz. Provokatörlerle mücadelemizi sürdürüyoruz.'' diyerek sinsi tuzaklara düşmeyeceklerini vurguladı.

Göçmen konusuna da değinen Bakan Yerlikaya, ''Göçmen konusu ile ilgili özellikle sosyal medyada provakasyona yönelik bir süreç yaşanıyor. Bot hesaplar tarafından manipülatif, olumsuz ve gerçekdışı paylaşımlar yapılıyor.'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading