Yandex Metrica

Sitede Ara

Keir Starmer kimdir? İngiltere'nin yeni başbakanı kim olacak?

Keir Starmer kimdir? İngiltere'nin yeni başbakanı kim olacak?

İngiltere'de yapılan seçimler 14 yıldır iktidarda olan Muhafazakar Parti için tam bir yıkım oldu. İşçi partisi ezici bir üstünlükle seçimi kazandı. İşçi Partisi'nin 650 üyeli Avam Kamarası'nda 410 sandalye ulaştığı belirtildi. İngiltere'de Sir Keir Starmer'in yeni başbakan olması bekleniyor. Peki Keir Starmer kimdir?

Gündem

05.07.2024, 09:42

Yaklaşık 50 milyon seçmenin bulunduğu ülkede, Parlamentonun seçimle başa gelen kanadı olan Avam Kamarası üyelerini belirlemek için yapılan genel seçimlerde ilk sandık çıkışı anket sonuçları belli oldu. İşçi Partisi seçimi kazanarak Avam Kamarası'nda çoğunluğu ele geçirmeyi başardı. İngiltere'de 14 yıldır süren Muhafazakar Parti iktidarının da sonu anlamına geliyor. İngiltere'de yeni bir başbakan ve yeni bir döneme giriliyor. İngiltere'nin yeni başbakanının İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer olması bekleniyor.

ABD, PKK'nın işgalindeki bölgeye 40 araçlık askeri takviye yolladı ABD, PKK'nın işgalindeki bölgeye 40 araçlık askeri takviye yolladı Haberi Görüntüle

SİR KEİR STARMER KİMDİR?

Sir Keir Starmer'in 2 Eylül 1962 yılında dünyaya geldi. Eski bir avukat olan Keir Starmer 2020 yılından beri İşçi Partisi Lideri ve Muhalefet Lideri olarak görev yapmaktadır. 

Starmer, Londra'da doğdu, Surrey'de büyüdü.1985'te Leeds Üniversitesi'nden Hukuk Lisans derecesi ile mezun oldu 1986'da Oxford Üniversitesi'ndeki St Edmund Hall'da Medeni Hukuk alanında yüksek lisans derecesi aldı. Starmer, baroya çağrıldıktan sonra ağırlıklı olarak ceza savunması alanında çalıştı ve insan hakları konularında uzmanlaştı. 

2015 genel seçimlerinde Avam Kamarası'na seçildi. 

Eylül 2015'te Göçten Sorumlu Gölge Bakanı olarak atandı.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in 2019 genel seçimlerinde partisinin ağır yenilgi alması sonucu görevi bırakacağını açıkladı. Starmer, partli liderliğine aday olduğunu açıkladı. 

4 Nisan 2020'de rakipleri Long-Bailey ve Nandy'yi yenerek liderlik yarışmasını birinci turda %56.2 oyla kazandı, ve böylece Muhalefet Lideri oldu.

2024 yılında yapılan İngiltere genel seçimlerinde İşçi Partisi Avam Kamarası'nda çoğunluğu aldı. Muhafazakar partinin 14 yıllık serüveni biterken İşçi Partisi liderliğinde yeni bir süreç başlamak üzere. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading