Kemalist atak! Ece Üner yine Atatürkçülük dozunu kaçırdı: Linç girişimini işte bu sözler ile övdü...

https://player.vimeo.com/video/1017865402?h=ebd5d466d8&badge=0&autopause=0&player_id=0&app_id=58479

Dün öğle saatlerinde bir provokatörün Atatürk büstünü gerçekleştirdiği balyozlu saldırı sonrası açıklamalarda bulunan sununucu Ece Üner, Kemalizm'in dozunu kaçırdı. Şiddeti ve linç girişimine övgüler dizen Üner, skandal açıklamalar yaptı.

Gündem

09.10.2024, 15:55

Balıkkesir'in Ayvalık ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk büstüne yapılan balyozlu saldırı, sembolik anlamı ve toplumsal tepkisiyle dikkat çekti. Saldırgan M.Ç., Atatürk’ün heykeline zarar vermeye çalışırken çevredeki halkın fark etmesi üzerine, vatandaşlar duruma müdahale etti ve M.Ç.'yi linç etmek istedi. Ancak ilginç bir şekilde, saldırgan balyozlu haldeyken Atatürk büstünün bacakları arasına sığınarak kendini korumaya çalıştı. 

Sunucu Ece Üner bu olayı fırsat bularak, Kemalizim söylemleriyle linç girişimine övgü dolu sözler söyledi. 

Ece Üner'in açıklaması şu şekilde: 

''Adamın bir tanesi almış eline balyozu Atatürk'ün büstüne vurmaya çalışıyor fakat sonra tabi ayvalık halkı bunu fark eder etmez hemen adamı linç etmek istiyorlar. O sırada bu adam eli balyozlu Atatürk büstüne güya saldırmaya niyetlenen, Atatürk'ün bacaklarının arasına sığınıyor. çok acayip değil mi sembolik olarakta aslında çok şey anlatıyor ülkeye ilişkin, çünkü Atatürk'e sürekli saldırılıyor öldükten sonra bile düşmanları ile savaşan bir lider Atatürk. ama öldükden sonra da yenilmeyen bir lider çünkü düşmanlarıda Atatürk'e saldıranlarda günü geldiğinde sıkıntıya düştükleri zaman dara düştükleri zaman onun bacaklarının arkasına saklanıyorlar. ama yine söyleyeyim Atatürk gelmiyor bin yılda olacak bir mucize.'' şeklinde açıklama yaptı. 

THY uçağında ne oldu? Pilot havadayken yaşamını mı yitirdi? THY uçağında ne oldu? Pilot havadayken yaşamını mı yitirdi? Haberi Görüntüle

ECE ÜNER DAHA ÖNCE NE SÖYLEMİŞTİ ? 

Halk TV sunucusu Ece Üner'in haber bülteninde 1881 yılında doğan Atatürk’ün 1834 yılında kurulan Kara Harp Okulu’nukurduğunu söylemesi söylemesi sosyal medyada alay konusu olmuştu. Daha sonra Üner, Kara Harp Okulu'nda düzenlenen yemin törenindeki olayların arkasından başlayan tartışmaları yorumladı. Üner, Atatürk'ün cephede savaşırken 3 bin 375 kitap okuduğunu iddia etmesi sosyal medyada gündem oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading