Yandex Metrica

Kemalizm maskesiyle FETÖ'cülük! 2013 yılındaki mezuniyet töreninde Teğmen Andı'nı okuyan Buğra Baldan 15 Temmuz darbe girişimine katılıp müebbet almış

Kemalizm maskesiyle FETÖ'cülük! 2013 yılındaki mezuniyet töreninde Teğmen Andı'nı okuyan Buğra Baldan 15 Temmuz darbe girişimine katılıp müebbet almış

Hava Harbiyelilerin 2013 yılında ant içip kılıçla yemin ettikleri tören yeniden gündeme geldi. Görüntülerde mezun teğmenlere Teğmen Andı'nı okuyan kişinin 15 Temmuz darbe girişiminden müebbet hapis cezası alan Buğra Baldan olduğu ortaya çıktı.

Gündem

08.09.2024, 11:29

Türkiye, teğmenlerin kılıçlı yemini tartışmaya devam ediyor. 30 Ağustos'ta Kara Harp Okulu'nda kaydedilen görüntüler, bir haftayı aşkın süredir konuşuluyor. Kimileri bunu darbeyle ilişkilendirirken kimileri de bunun rutin bir uygulama olduğunu söylüyor. 

Şimdiye kadar yapılan açıklamaların gündemden düşürecek ve önemsizleştirecek açıklama ise bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuşan Erdoğan, "Geçen diploma töreninde kılıçlar çektiler, bu kılıçları kime çekiyorsun? Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor. Birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bu oyuna nasıl gelindi? Çalışmalarımızı yapıyoruz. Üniversiteyle görüşmemizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyiz. Gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız." diyerek tartışmalara başka bir boyut kattı.

 

Bugün ise sosyal medyaya bir görüntü düştü. 2013 yılına ait Hava Harp Okulu mezuniyet törenine ait videoda Hava Harbiyelilerin son ses Teğmen Andı'nı okuduğu görülüyor. Andı okutan ise Teğmen Buğra Baldan... Peki Buğra Baldan kim?

Icardi Fenerbahçe maçında oynayacak mı? İcardi derbide yedek mi? Icardi Fenerbahçe maçında oynayacak mı? İcardi derbide yedek mi? Haberi Görüntüle

MAHKEME MÜEBBETE MAHKUM ETTİ

Buğra Baldan, Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine katılmış bir teğmen.  Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davada o da yargılandı ve müebbet hapis cezası aldı. Savunmasında 15 Temmuz günü kursiyerlere "öğleden sonra sosyal faaliyet var." dendiğini aktaran Baldan, "15 Temmuz günü 8.00'de normal mesaiye geldim. Uçuş emniyet sınavına çalıştım. Mesainin erken biteceği söylendi, uçuş planlanmadı. Saat 14.00 civarında mesai bitti, kursiyerler serbest kaldı. Üsten çıktıktan sonra telegram grubumuzdan '16.00'da sosyal faaliyet var.' denildi. Üsse geri dönmek zorunda kaldım. 18.40'ta Konya'ya kız arkadaşımın yanına gidecektim, tren bileti almıştım." demişti. Fakat bu savunma Baldan'a yetmedi. Mahkeme, Baldan'ı "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan müebbete mahkum etti.

Habere Tepki Ver

2

0

2

1

0

0

1

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading