Yandex Metrica

Sitede Ara

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuştu: 'Zorla aday yaptılar, aklımdan dahi geçmiyordu'

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuştu: 'Zorla aday yaptılar, aklımdan dahi geçmiyordu'

Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kurulan 6'lı masanın adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkan CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığı hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Gündem

28.05.2024, 07:54

KRT TV canlı yayınında basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çarpıcı açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisinin aday olmak istemediğini, parti içinde birilerinin kendisine baskı kurduğunu ifade etti. 

MİT'ten Suriye'de nokta temizlik: PKK'nın sözde sorumlusu yok edildi MİT'ten Suriye'de nokta temizlik: PKK'nın sözde sorumlusu yok edildi Haberi Görüntüle

"ZORLA ADAY YAPILDIM"

"Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım." şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu, zorla aday yapıldığını söyledi. Aday almayı aklının ucundan dahi geçirmediğini söyleyen eski genel başkan, Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım." ifadelerini kullandı.

BYD iş başvurusu 2024 | BYD iş ilanları neler? BYD iş başvurusu nereden nasıl yapılır? BYD iş başvurusu 2024 | BYD iş ilanları neler? BYD... Haberi Görüntüle

DEMİRTAŞ'A SELAM ÇAKMAYI İHMAL ETMEDİ

6-8 Ekim davasından 42 yıl hapis cezası alan HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a selam çakmayı ihmal etmeyen Kılıçdaroğu, şöyle konuştu: "Selahattin beyin bugün içeride olması bir hukuk faciasıdır. Sadece Selahattin bey değil Gezi tutukluları var. Milletvekili var. Osman Kavala var. Siz mahkeme kararı, AYM, AİHM kararı uygulamıyorsunuz. Yarın, Demirtaş'ı ziyarete gideceğim."

Zafer değil, Aşk-ı Memnû Partisi: Yarı çıplak fotoğrafını Atatürk'ün sözüyle savundu Zafer değil, Aşk-ı Memnû Partisi: Yarı çıplak fotoğrafını Atatürk'ün sözüyle... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE NE KADAR OY ALMIŞTI?

14 Mayıs'ta yapılan 1. turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88 oranında oy almıştı. İkinci turda ise Erdoğan yüzde 52,18, Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,82 oranında oy almıştı. 

Son dakika: KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı Son dakika: KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı Haberi Görüntüle

CHP KURULTAYINI DA KAYBETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, kasım ayında yapılan kurultayda Özgür Özel'le genel başkanlık yarışına girdi. İlk turda Özgür Özel 682 oy alırken Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. 18 oy ise geçersiz sayıldı. İkinci truda ise Özel, oylarını 812'ye yükseltirken Kılıçdaroğlu 536'ya düşürdü ve böylece CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

4

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading