Kilit kapanıyor! Türkiye Suriye ve Irak'taki terör hedeflerini imha etti: PKK kendini lağvetme noktasında

Kilit kapanıyor! Türkiye Suriye ve Irak'taki terör hedeflerini imha etti: PKK kendini lağvetme noktasında

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesisine düzenlenen terör saldırı sonrası 'İntikam operasyonu' başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın Suriye ve Kuzey Irak'taki hedeflerini yerle bir etti. Çok sayıda üst düzey sözde yöneticinin öldürüldüğü operasyonlar sonrası PKK yok olma tehdidi ile karşı karşıya olduğu ifade edildi. 

Gündem

27.10.2024, 15:55

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Barış' çağrısından bir gün sonra TUSAŞ'a saldırı düzenleyen PKK ağır bedeller ödüyor. 23-26 Ekim arası Suriye ve Irak'ın kuzeyinde PKK/YPG’ye ait toplam 157 noktaya operasyon gerçekleştirdi.

TUSAŞ’a yönelik PKK tarafından gerçekleştirilen terör eylemi sonrasında, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde MİT destekli operasyonlar gerçekleştirildi. 157 PKK noktası yerle bir edililirken çok sayıda teröristin etkisiz hale geldiği ifade edildi.

Özellikle PKK/YPG’nin savunma sanayi tesisleri öncelikli olarak hedef alınırken, hedefler arasında örgüt karargahları, askeri eğitim kampları, lojistik/teknik depolar ile silah/mühimmat depoları yer alıyor.

MİT’in gerçekleştirdiği harekatta, Türkiye’nin savunma sanayi kuruluşlarının ürettiği yerli ve milli ürünler aktif olarak kullanılmış olup, TUSAŞ üretimi ANKA SİHA’lara özellikle görev veriliyor.

Tüm bunların yanı sıra sabah saatlerinde MSB'den yapılan bir diğer açıklamada ise "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde belirlediği 15 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG'li teröristleri hendeklere gömmeye devam ediyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde belirlediği 15 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlarımız devam edecek" denildi. 

Ayliz Duman kim? Miss Universe Türkiye güzeli nereli, kaç yaşında? Ayliz Duman kim? Miss Universe Türkiye güzeli nereli, kaç yaşında? Haberi Görüntüle

PKK KENDİNİ LAĞVETME NOKTASINDA

Geçtiğiz hafta başı partinin grup toplantısında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yıl dönümünde milli kucaklaşmayla yeni yüzyılın destanını el ele yazalım. Ayrılmamızı, bölünmemizi bekleyenleri mahv-ı perişan edelim" diyen Devlet Bahçeli, Bütün teröristler, silah bırakmalıdır. Terörist başı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere sesleniyorum. Terörist başı Meclis'te DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın" demişti.

Bahçeli'nin bu sözlerinden bir gün sonra TUSAŞ'a saldırı girişimi PKK'nın ipinin dış güçler elinde olduğunu bir kez daha gözler önüne sermişti. TUSAŞ saldırısından sonra düzenlenen operasyonlar sonucu yok olma tehdidi ile karşı karşıya kalan PKK kendini lağvetme kararını iyiden iyiye düşünmeye başladı. 

Gıyasettin Mert Özdemir kimdir? Hangi hastanede çalıştı? Gıyasettin Mert Özdemir kimdir? Hangi hastanede çalıştı? Haberi Görüntüle

KANDİL'İN KAFASI KARIŞIK

PKK içindeki bazı gruplar, Öcalan’ın inisiyatifini tanıma konusunda görüşlerini dile getirirken, gerekirse silah bırakıp Irak’a, KYB kontrolündeki şehirlere geçerek siyasi faaliyetlerde bulunmayı önerdiler. Bu gelişmeler, örgüt içindeki bölünmeyi ve yeni bir siyasi dönemin kapılarını aralayabileceğini yolunu çiziyor.

PKK içinde sözde liderlik yapan bazı isimlerin Abdullah Öcalan’ın çağrılarına rağmen silah bırakma niyetinde olmadığı bildiriliyor. Cemil Bayık, Bese Hozat, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan ve Helin Ümit gibi öne çıkan figürler, silahlı mücadelenin devamından yana olduklarını net bir şekilde ifade ettiler. Bu gruptaki liderler, örgütün Avrupa yapılanmasının da kendilerine destek verdiğini vurguluyor.

Bununla birlikte, bazı teröristler PKK isminin değiştirilmesi ve yeni bir yapılanma ile devam edilmesi gerektiğini savunurken, başka bir grup Suriye’ye geçerek PYD-YPG’ye katılmayı öneriyor. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading