Kirli algı oyunu! Milli Eğitim Bakanlığı "okullarda temizlik hizmetleri" ile siyasi şov peşindekileri ortaya çıkardı

Kirli algı oyunu! Milli Eğitim Bakanlığı "okullarda temizlik hizmetleri" ile siyasi şov peşindekileri ortaya çıkardı

Milli Eğitim Bakanlığı, son günlerde bazı belediyeler tarafından yürütülen "okullarda temizlik sorunu var" iddialarına karşı resmi bir açıklama yaptı. Bakanlık, okullardaki temizlik hizmetlerinin gerektiği gibi yürütüldüğünü ve temizlik personeli sayısının artırıldığını vurgulayarak, bu iddiaların samimiyetten uzak siyasi bir şovdan ibaret olduğunu belirtti.

Gündem

30.09.2024, 21:00

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son günlerde kamuoyunda gündeme gelen okullarda temizlik hizmetleri konusunda detaylı bir açıklama yaparak, iddialara yanıt verdi. Bakanlık, Türkiye genelindeki 60 bin 487 okulda temizlik hizmetlerinin eksiksiz şekilde yürütüldüğünü belirterek, temizlik personeli sayısının artırıldığını açıkladı. Ayrıca bazı belediyelerin usullere aykırı olarak okullara temizlik personeli ve malzeme göndererek yanlış bir algı oluşturmaya çalıştığı hususunda üstüne basarak açıklamada bulundu.

Bu meslekleri yapanlar dikkat! 10 yıl içinde yok olabilecek meslekler açıklandı Bu meslekleri yapanlar dikkat! 10 yıl içinde yok olabilecek meslekler... Haberi Görüntüle

PERSONEL SAYISI 143 BİNİ AŞTI

MEB açıklamasına göre, 2024 yılı itibarıyla Türkiye genelinde 60 bin 487 okulda temizlik hizmetleri için toplamda 143 bin 355 personel görevlendirilmiş durumda. Bakanlık, halihazırda 49 bin 578 kadrolu temizlik personelinin yanı sıra, istihdamı artırmak amacıyla başlatılan "İşgücü Uyum Programı" (İUP) kapsamında 63 bin 777 personelin daha görev yaptığını duyurdu. Ayrıca Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde ilave 30 bin personel tahsis edilerek okullardaki temizlik hizmetlerinin güçlendirildiği ifade edildi.

Bu kapsamda önceki yıllara kıyasla temizlik personeli sayısının 110 binden 143 bin 355’e çıkarıldığı ve 120 bin kişilik kontenjanın tamamlanması sürecinin devam ettiği belirtildi.

İBB ve ABB'nin engelleniyoruz yalanına Murat Kurum'dan cevap: Biz talepleri karşıladık! Artık bahanelerin arkasına sığınma lüksleri yok İBB ve ABB'nin engelleniyoruz yalanına Murat Kurum'dan cevap: Biz talepleri... Haberi Görüntüle

"ALGI OPERASYONU YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı belediyelerin okullarda temizlik sorunu varmış gibi bir algı oluşturmaya çalıştığını ve bu durumun asılsız olduğunu belirtti. Bakanlık, ihtiyaca ve usullere aykırı şekilde okullara temizlik malzemesi ve personel gönderilerek bir "algı operasyonu" yapıldığını ifade etti. Açıklamada, "2 bin 217 okulun bulunduğu bir ilde, sadece 13 okulda 1 gün temizlik yaparak tüm okulların temiz olduğu izlenimi vermek, ahlaki açıdan sorunludur." denildi.

Yalı Çapkını Sinan kimdir? Seyran'ın yeni sevgilisi Sinan'ı hangi oyuncu oynuyor? Yalı Çapkını Sinan kimdir? Seyran'ın yeni sevgilisi Sinan'ı hangi oyuncu... Haberi Görüntüle

"SAMİMİYETTEN UZAK SİYASİ ŞOV"

MEB, bu tür girişimlerin arkasında siyasi şov niyetinin olduğunu vurgularken, eğitim kurumlarının siyaset malzemesi yapılmasına izin verilmeyeceğini belirtti. Açıklamada "Eğitim kurumlarımız, siyasete malzeme yapılacak yerler değildir. Herkesin bu konuda azami hassasiyet göstermesi en temel vatandaşlık görevidir." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, eğitim ve temizlik standartlarının bizzat sahada 8 bin "Okulum Temiz Tetkik Görevlisi" tarafından denetlendiğini ve okulların hijyen koşullarının sürekli kontrol edildiğini vurgulayarak, geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlığının korunmasının en büyük öncelikleri arasında yer aldığını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading