Yandex Metrica

Kış geldi derken, yaz geri geliyor... Uzmanlar Uyardı!

Kış geldi derken, yaz geri geliyor... Uzmanlar Uyardı!

Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlar yerini sıcak havalara bırakacak. Meteoroloji uzmanlarına göre, hafta sonuna doğru sıcaklıklar artmaya başlayacak.   

Gündem

24.09.2024, 12:36

Son günlerde birçok ilde etkili olan sağanak yağışlar ve taşkınlar yerini sıcak hava dalgasına bırakıyor. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, yaptığı açıklamada yaz sıcaklarının geri geldiğini, ancak bunun 'pastırma sıcağı' olmadığını vurguladı.

BAZI BÖLGELERDE AŞIRI SICAKLIK GÖRÜLECEK 

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.  Yaptığı açıklamada havaların ısınacağını söyleyen Şen, hafta sonuna kadar Türkiye genelinde sıcaklıkların artacağını belirtti. Şen, özellikle Aydın, Manisa, Muğla, Hatay ve Adana’da aşırı sıcakların görüleceğini ifade etti. 

PASTIRMA SICAKLIKLARI! 

Bu sıcakların Kasım ayında görülen "pastırma sıcakları" ile karıştırılmaması gerektiğinin altını çizen Şen, pastırma sıcaklarının oluşması için gece ve gündüz sıcaklık farklarının yüksek olması gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre, yurt genelinde parçalı bulutlu hava hakim olacak. Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul'un Avrupa yakası, Karabük, Ağrı, Van ve çevrelerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. 

Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de sabah saatlerinde sis ve pus görülebilir. Hava sıcaklıklarının iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artması, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor.

RÜZGAR DURUMU

Yurdun güney ve batı kesimlerinde genellikle güney yönlerden, Güneydoğu Anadolu'da ise kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette rüzgar esmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading