Kış lastiği uygulaması ne zaman, hangi ayda başlıyor?

Kış lastiği uygulaması ne zaman, hangi ayda başlıyor?

Kış lastiği takma zorunluluğu konusunda araç sahipleri araştırmalarına başladı. Her sene yaz aylarının sona ermesinin ardından başlayan kış lastiği uygulaması, ticari araç sahiplerince merak edilmekte. Peki, 2024 kış lastiği uygulaması hangi ay başlıyor?

Gündem

09.10.2024, 12:44

Yaz aylarının sona ermesi ile birlikte soğuk havaların yavaş yavaş kendini göstermesi kış lastiği takma zorunluluğunun başlayacağı tarihi gündeme taşıdı. Sorumlu Bakanlık tarafından her yıl emniyet mensupları tarafından ticari araçların kış lastikleri denetlenmeye başlamaktadır.

Survivor Hasan kimdir? Hasan Yalnızoğlu öldü mü, hastalığı neydi? Survivor Hasan kimdir? Hasan Yalnızoğlu öldü mü, hastalığı neydi? Haberi Görüntüle

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ticari araçlarda kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2024 tarihinde başlıyor. Kış aylarının sona ermesiyle kış lastiği takma zorunluluğu 1 Nisan 2025 tarihinde sona eriyor.

Kış Lastiği

Bu doğrultuda; ticari araçları için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2024 tarihinde başlayacak ve 1 Nisan 2025 tarihinde sona erecektir.

Bu denetim Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılmaktadır. Kurala uymayan araç sürücüleri için idari para cezası kesilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading