Kızıldeniz'de tansiyon yükseldi! Husilerden İngiliz tankerine şok saldırısı...

Kızıldeniz'de tansiyon yükseldi! Husilerden İngiliz tankerine şok saldırısı...

Husiler, Kızıldeniz'de İngiliz petrol tankerini hedef aldı. Yemen’deki Husiler, Kızıldeniz’de İngiliz petrol tankeri Cordelia Moon’a saldırı düzenlediklerini açıkladı. 

Gündem

04.10.2024, 12:46

Yemen’deki Husiler, Kızıldeniz’de Yemen'in Hudeyde kentinin yaklaşık 64 deniz mili kuzeybatısında İngiliz petrol tankeri Cordelia Moon’a bomba yüklü tekneyle saldırı düzenledi. Husiler, saldırıya ait görüntüleri yayınladı. Bu saldırı, Yemen'deki iç savaş ve Kızıldeniz'deki güvenlik sorunlarının daha da derinleştiğini gösteriyor. Uluslararası denizcilik hatları için potansiyel tehdit oluşumu, bölgede artan gerilimle birlikte gelişmeye devam ediyor.

BOMBA YÜKLÜ GEMİ HEDEF ALINDI 

Görüntülerde, gemideki güvenlik personelinin bomba yüklü tekneye ateş ettiği ama saldırıyı engelleyemediği görüldü. Gemideki, hasarın boyutu henüz bilinmezken, can ve mal kaybına ilişkin açıklama yapılmadı.

KIZILDENİZ'DE GERGİNLİK ARTMAYA DEVAM EDİYOR 

Husi güçlerinin bu saldırısı, Kızıldeniz'deki güvenlik sorunlarının ve Yemen'deki iç savaş deniz ticaretine olan olayların yeniden gündeme getirilmesi dile getirildi. 

GAZZE ABLUKASI KALKMAZSA KIZILDENİZ'DE SALDIRILAR SÜRECEK

Husiler, İsrail Savunma Kuvvetleri Gazze Şeridi’ne ablukayı kaldırmadığı ve gıda ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin geçişine izin vermediği müddetçe Kızıldeniz’de saldırılarına devam edeceğini belirtmişti. 

HUSİLER NE ZAMAN GÜNDEM OLDU? 

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den sonra Filistin'e destek amacıyla Kızıldeniz'de İsrail'e ait veya İsrail'e giden gemileri hedef alan Husiler, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e hava saldırılarıyla dünyanın gündemine oturdu. 

HUSİLERİN İDEOLOJİSİ NE? 

''Allah büyüktür, ABD'ye ölüm, İsrail'e ölüm, Yahudilere lanet ve İslam’a zafer" sloganlarıyla ifadesi bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading