Yandex Metrica

KIZILELMA PT-3'ten yeni başarı: 'Gece taksi' testi tamamlandı

KIZILELMA PT-3'ten yeni başarı: 'Gece taksi' testi tamamlandı

Yerli ve milli insansız savaş uçağı KIZILELMA'nın üçüncü prototipi, kabiliyetlerini artırmaya devam ediyor. BAYKAR Teknoloji tarafından geliştirilen KIZILELMA PT-3, gece taksi testlerini de başarıyla tamamladı.  

Gündem

27.08.2024, 07:50

Türk mühendislerinin geliştirdiği hava araçları gökyüzünde destan yazmaya devam ediyor. Baykar imzası taşıyan insansız savaş uçağı KIZILELMA'nın üçüncü prototipi test uçuşlarını aralıksız sürdürüyor.

Kısa zaman içerisinde TCG Anadolu Amfibi Hücum Gemisinden de ilk uçuşunu yapması beklenen Kızılelma PT-3, Tekirdağ Çorlu'daki pistten teker kesti. Bu kez gece taksi performansı için gökyüzüne çıktı.

Mehmetçik'e 'işgalci' iftirası! Netflix'ten skandal dizi: Türk jetleri sivilleri katlediyor! Mehmetçik'e 'işgalci' iftirası! Netflix'ten skandal dizi: Türk jetleri sivilleri katlediyor! Haberi Görüntüle

SELÇUK BAYRAKTAR PAYLAŞTI

Gece saatlerindeki uçuş KIZILELMA PT-3'ün piste dönmesiyle son buldu. KIZILELMA PT-3 gece taksi testinden de tam not aldı.

KIZILELMA PT-3 ile ilgili gelişmeyi Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından duyurdu. O anlara ait görüntüleri paylaştı.

KIZILELMA PT-3, radarlardan gizlenebilme ve havadan havaya füze atabilme kabiliyetine sahip. Türk savunmasının gözdelerinden. Üstün özelliklere sahip KIZILELMA PT-3 Kısa Pistli Uçak Gemilerinden de kalkış ve iniş yapabiliyor. 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading