Yandex Metrica

Kızılelma'da heyecanlandıran gelişme! 3. prototip başardı

Kızılelma'da heyecanlandıran gelişme! 3. prototip başardı

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın üçüncü prototipi (PT-3) taksi testini başarıyla gerçekleştirdi. Kızılelma insansız savaş uçağının seri üretimi yıl içerisinde başlayacak. 

Gündem

31.07.2024, 08:31

TCG Anadolu amfibi hücum gemisine konuşlandırılması beklenen Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağının test süreci devam ediyor. 

Baykar, Bayraktar Kızılelma'nın taksi testini başarıyla tamamladığını duyurdu.

Baykar'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Bayraktar #KIZILELMA PT-3

Taksi Testi

Taxi Test

Narin'in akrabasından dikkat çeken çıkış: 'Gidin yalan konuşun' dedi yumruklu saldırıya uğradı Narin'in akrabasından dikkat çeken çıkış: 'Gidin yalan konuşun' dedi yumruklu... Haberi Görüntüle

SERİ ÜRETİMİ 2024'TE BAŞLIYOR

Şimdiye kadar iki prototipi başarıyla üretilen Bayraktar Kızılelma'nın geliştirme ve üretim faaliyetleri devam ediyor.

Milli insansız savaş uçağının 2024 yılında seri üretimine geçilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Sel felaketinden etkilenen Türkiye'den Bangladeş'e yardım eli! Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: Sel felaketinden etkilenen Türkiye'den Bangladeş'e yardım eli! Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR KIZILELMA ART YAKICI MOTORUNU ATEŞLEDİ

TC-OZB3 kuyruk numaralı Bayraktar Kızılelma’nın 3’üncü prototipi hem tasarımsal hem de yapısal değişikliklerden geçmiş durumda. Yeni prototip ile birlikte yeni bir motora da geçildiği görülüyor. Baykar, yaptığı paylaşımda bu motorun yerde tam kapasite çalışma testinin başarıyla tamamlandığına dikkat çekti.

Bilindiği üzere uçağın ilk konfigürasyonlarında Ukrayna üretimi Ivchenko Al-25 Turbofan motoru kullanılıyordu. Bu motorda art yakıcı (afterburner) kabiliyeti ve dolayısıyla süpersonik uçuş yeteneği bulunmuyordu.

Ancak yeni prototip ile birlikte resmi olarak doğrulanmamış olsa da Ivchenko AI-322F motoruna geçiş yapıldığı değerlendiriliyor. Bu motor 2.500 kgf (24,5 kN; 5.511,6 lbf) itki sağlayabiliyor. Art yakıcı devreye alındığında ise itki 4.200 kgf (41,2 kN; 9.259,4 lbf) seviyesine çıkıyor.

Habere Tepki Ver

17

1

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading