Yandex Metrica

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan 'Famagusta' dizisine tepki: Gerçekler saptırılıyor!

NETFLIX, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kara propagandasına soyundu. Rum tezleri üzerinden 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı hedef alan ‘Famagusta' (Mağusa) isimli dizide Mehmetçik'e işgalci iftirası atıldı. Dizide Kıbrıs Barış Harekatı hedef alındı, Ada'daki Türklerin uğradığı soykırım haklı bir zemine oturtulmak istenince Türkiye'den peş peşe çok sert tepkiler geldi.  KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise "Bu dizi gerçekleri çarpıtmaktan başka bir şey değil" dedi.    

Gündem

02.09.2024, 17:31

20 Eylül'den itibaren 200 milyon üyesi bulunan Netflix'te yayınlanacak olan ‘Famagusta' (Mağusa) isimli dizide daha önce Yunan TV'lerinde de gösterilen Türk jetleri şehirleri bombalıyor, Türk askeri sivilleri katlediyor kesitlerine yer verildi. Tarihi çarpıtan diziye ve Netflix'in tavrına büyük tepki yağdı. Katıldığı canlı yayında diziyle ilgili açıklamada bulunan  KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Bu dizi gerçekleri çarpıtmaktan başka bir şey değil" dedi.

Meteorolojiden o bölgelerde yaşayanlara Perşembe günü uyarısı! Çok kuvvetli geliyor! Meteorolojiden o bölgelerde yaşayanlara Perşembe günü uyarısı! Çok kuvvetli geliyor! Haberi Görüntüle

"TAM TERSİNE RUM TARAFININ BÜYÜK BİR SALDIRISIYDI"

 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar,  'Famagusta' dizisiyle ilgili, "Gerçekleri çarpıtmaktır, gerçekler tam tersine Rum tarafının büyük bir saldırısı idi... Biz direndik, çok şehitler verdik. 50 binden fazla insanımız yıllarca çadırlarda yaşadı..." dedi.

Bahçeli’den MYK üyesine klasik araç hediyesi Bahçeli’den MYK üyesine klasik araç hediyesi Haberi Görüntüle

"KIBRISLI TÜRKLERİN HATIRILARINA SAYGISIZLIK"

Dışişleri Bakanlığı, Netflix'te yayımlanacak olan ve Kıbrıs Barış Harekatı'nı hedef alan Famagusta adlı diziye tepki gösterdi. Açıklamada, "Bu dizi Rum çeteler tarafından katledilen Kıbrıslı Türklerin hatıralarına saygısızlık ediyor" denildi.  

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı'dan kötü haber! İzmir'de trafik kazası geçirdi: Sağlık durumu nasıl? Amedspor Başkanı Aziz Elaldı'dan kötü haber! İzmir'de trafik kazası geçirdi:... Haberi Görüntüle

"TÜRK ASKERİ HEDEF ALINAMAZ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, söz konusu yapımla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duruma tepki gösterdi. Çelik, "Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz." dedi..

Çelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtan ve Rum tarafının propagandasını yapan bir dizinin, 20 Eylül'den itibaren bir film platformunda yayınlanacak olması çok rahatsız edicidir. Barışı getiren ve adaleti tesis eden müdahalenin, Rum propagandasıyla hedef alınmasını kabul edemeyiz. Bu dizi vasıtasıyla Kıbrıs Barış Harekatı, kahraman Türk askeri, barış ve adalet hedef alınamaz.

İrem Derici'nin babası kim? Reklamcı Hulusi Derici kimdir? İrem Derici'nin babası kim? Reklamcı Hulusi Derici kimdir? Haberi Görüntüle

DİZİDE TÜRK ASKERİ SİVİL HALKA ATEŞ AÇIYOR

Yönetmenliğini ve başrolünü Andreas Georgiou'un üstlendiği Famagusta dizisinde Rum çetelerinin Kıbrıs'lı Türkler'e yaptığı katliamlar yok sayılırken, Türk askerinin Barış Harekatı sırasında sivillere ateş açtığı hayal ürünü sahneler yer aldı.

Georgiou Instagram'da yaptığı bir paylaşımda, dizinin 20 Eylül'den itibaren Netflix'te yayınlanacağını söyledi. Mağusa'da bir anne ve babanın kaybettiği bebeklerini 50 yıl boyunca aramalarının hikayesinin anlatıldığı Famagusta dizisi daha önce 24 bölüm olarak Yunanistan'da yayın yapan Mega TV kanalında gösterilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading