Yandex Metrica

Sitede Ara

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Rum kesimi ABD-İngiltere'nin üssü konumunda!

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Rum kesimi ABD-İngiltere'nin üssü konumunda!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Tatar, "Rum kesim, ABD ve İngiltere'nin lojistik üssü konumunda" ifadelerini kullanarak KKTC'nin egemenliğinden taviz vermeyeceğini, Rumların oyununa gelmeyeceklerini vurguladı.

Gündem

23.08.2024, 13:00

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar A Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Famagusta yayından kaldırıldı mı? Famagusta Netflix'te yasaklanacak mı? Famagusta yayından kaldırıldı mı? Famagusta Netflix'te yasaklanacak mı? Haberi Görüntüle

'YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Tatar, "Rum kesimi, ABD ve İngiltere'nin lojistik üssü konumunda. Bu olayları yakından takip ediyoruz. 1960 yılında İngiltere adadan çekilirken çok iyi pazarlık etmiş, 2 egemen üs alıp gitmiş ve bu üslerden yıllardır kendi emellerine yönelik dilediği gibi kullanmaktadır.'' dedi.

Marmara sallandı! AFAD duyurdu: O ilimizde deprem meydana geldi Marmara sallandı! AFAD duyurdu: O ilimizde deprem meydana geldi Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE KENDİ TEDBİRİMİZİ ALMAK DURUMUNDAYIZ"

Bu defa iş daha da büyüdü, çünkü Amerikanlar, başka milletler hepsi yine Gazze'ye yönelik ve Orta Doğu'ya yönelik oradan faaliyetlerini sürdürmektedirler. Fakat burada bir ayrıntı var, bu adanın 3 garantör ülkesi var. Birisi Türkiye Cumhuriyeti, Birisi İngiltere'dir, diğeri Yunanistan. Dolayısı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin de hak hukuku vardır.

O anlamda Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC arasındaki münasebetler önemli. Bizde ana vatanımızın Türkiye Cumhuriyet ile bütün bunlara karşı kendi tedbirimizi almak durumundayız. Türkiye kendi açıklamasını yapmıştır. Yani "biz her türlü karşı taraftan gelebilecek tehlikeye karşı tedbirimiz her zaman almış durumdayız.

Dilruba'nın CHP'nin özel konuğu olmasına AK Parti'den tepki: Asla kabul edilemez! Dilruba'nın CHP'nin özel konuğu olmasına AK Parti'den tepki: Asla kabul... Haberi Görüntüle

"GÜNEY KIBRIS LOJİSTİK ÜS HALİNDE"

Bizi rahatsız eden Güney Kıbrıs'ın kendisinin bir hedef tahtası olabilmesi yönünde. Bu işleri çok hesapsız yapıyor olmasıdır ve bu eleştirilmektedir. Güney Kıbrıs'taki toplum, rum hükümetini ve Güney Kıbrıs'ı adeta bir lojistik üs şeklinde. Her türlü silahlanmaya ve bunlara müsaade edilmesini eleştiriyor. Orada bir devlet var ve bu devlet müsaade edebiliyor ki bunlar olabiliyor, o bakımdan bazı açıklamalar yapılmıştı, Hamas'tır diğerleridir. "Gerekirse biz gereğini yaparız" şeklinde. Ama bu açıklamaları genel olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi içindi. Onlarda biliyor ki KKTC hükümetinin de böyle bir olayı yoktur ve bir Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte harekete ediyoruz. Siyasetimiz tektir, orada yapılan yapılanmalar Güney Kıbrıs'tadır.

Atatürk soslu maklube: FETÖ, Nihat Genç'in Veryansın TV'sini ele geçiriyor Atatürk soslu maklube: FETÖ, Nihat Genç'in Veryansın TV'sini ele geçiriyor Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'NİN ARKASINDA ABD VAR

İngiltere buradan giderken 2 egemen üs alıyor.Bu üsler Ağrotur ve Dikelya ve bu üslerden tüm Orta Doğu'yu istediği gibi her türlü kullanabiliyor. Tabi arkasında ABD'de var. Cumhurbaşkanı seçimlerinden önce artık federasyon defterinin kapanması gerektiğini, federasyon demek, meselenin detaylarına indiğinizde ve bu Avrupa Birliği'ne alındıktan sonra demekle ortaya çıkmıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading