Köftesinden domuz eti çıkan Köfteci Yusuf'ta hijyen skandalı: Her yer pislik içinde

Domuz eti skandalı ile gündemden düşmeyen Köfteci Yusuf'ta şimdi de hijyen skandalı çıktı. İstabul'daki bir Köfteci Yusuf şubesine giden vatandaş, deponun içler acısı halini video kayda aldı. Söz konusu görüntülerde kedilerin etlerin üzerinde cirit attığı görüldü.

Gündem

13.10.2024, 14:50

Vatandaşlara domuz eti yediren Köfteci Yusuf'da şimdi de kedi skandalı çıktı! İstanbul’da bir vatandaş, restoranın deposunda çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaşarak, hijyen koşullarının tamamen yetersiz olduğunu iddia etti.

Gıda sahtekarlarına af yok! Bakan açıkladı: 1 yılda rekor ceza kesildi Gıda sahtekarlarına af yok! Bakan açıkladı: 1 yılda rekor ceza... Haberi Görüntüle

ETLERİN ÜSTÜNDE KEDİLER CİRİT ATIYOR

Depoda etlerin ve ekmeklerin saklandığı alanda kedilerin bulunduğunu belirten vatandaş, “Burada hijyen diye bir şey yok. Her yer pislik içinde. Kokuyu duyabilseniz mideniz bulanır. Şu an burası dayanılmaz derecede kötü kokuyor” ifadelerini kullandı.

Bu durum, restoranın hijyen standartlarının sorgulanmasına yol açarken, konunun yetkililer tarafından nasıl ele alınacağı merakla bekleniyor.üü

İŞKUR TYP kura sonuçları isim listesi 2024! Hangi illerde sonuçlar açıklandı? İŞKUR TYP kura sonuçları isim listesi 2024! Hangi illerde sonuçlar... Haberi Görüntüle

KÖFTESİNDEN DOMUZ ETİ ÇIKMIŞTI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan gıda analizleri sonucunda Köfteci Yusuf'un satmış olduğu köfte ve dana dönerde domuz eti olduğu tespit edilmişti. 

İncelemeler pişmiş köfte eti ve dana eti dönerinden numune alınarak yapıldı. Pişmiş köfte etinden 300 gram, dana eti dönerinden 400 gram numune alındı. Raporlara göre her iki üründe domuz eti tespit edildi.

Kızıldeniz'de tansiyon yükseldi! Husilerden İngiliz tankerine şok saldırısı... Kızıldeniz'de tansiyon yükseldi! Husilerden İngiliz tankerine şok saldırısı... Haberi Görüntüle

KOMPLO KURULUYOR İDDİALARINA ERDOĞAN'DAN YANIT

Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a Köfteci Yusuf'la ilgili "Bir köfteci zinciri var. Önce 'Kollanıyor' denildi, sonra ifşa edildi. Şimdi de 'Haksızlık yapılıyor' filan deniyor. Tam bir tartışmanın göbeğinde o köfteci zinciri. O tartışmaları da izliyor musunuz? Ne düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu soruya "Gıda konusunda denetimlerin süreceğini vurgulayan Erdoğan: Türkiye'de 724 bin gıda işletmesi var. Bunlar üretenler, satanlar, dağıtanlar. Bunlar her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mutlaka bir kez denetlenir. Bu yıl denetimlerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Tarım ve Orman Bakanlığımız bir sıkıntı tespit edildiği anda bunları elektronik olarak anlık takip edilebilecek bir hale getirdi. 

Sözünü ettiğiniz köftecideki denetimde Ankara'da iki şubede uygunsuz gıda tespiti yapılıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor. İtiraz süreçleri oluyor. Mahkeme Tarım Bakanlığımızın kararını önce iptal ediyor, Bakanlık tarafından bu karara itiraz edildiğinde bu kez itirazlar kabul ediliyor. Yargı süreci tamamlandığında ve kesinleştiğinde de bu denetim raporu yayımlanıyor. Bakanlığımızın yapmış olduğu idari işlemler de yargısal denetim altındadır. 

Herkesin de kendini savunma hakkı bulunuyor. Netice itibarıyla mahkeme nihai kararı veriyor, Bakanlık da denetimin sonucunu yayımlıyor. Bu denetimlerimiz devam edecek, devam ediyor. Sonuç itibarıyla gıda konusu hakikaten ciddiye alınması gereken bir husus" yanıtını verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading