Komançero çetesi kimdir? Çetenin lideri Hakan Ayık kimdir, nereli?

Komançero çetesi kimdir? Çetenin lideri Hakan Ayık kimdir, nereli?

Komançero çetesine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir operasyon düzenlendi. Operasyonda Komançero çetesi tamamen çökertildi. Peki, Komançero çetesi lideri kimdir?

Gündem

25.10.2024, 10:43

Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda örgüt lideri “reis” lakaplı Hakan Ayık’ın da içerisinde bulunduğu Komançero çetesi tamamen çökertildi.

Operasyonda çetenin suç faaliyetlerinde kullandıkları lüks araçlara el konulurken örgütün üyeleri de gözaltına alındı. Polisin örgüte yönelik suçlamaları arasında ‘Suç işlemek için örgüt kurmak’, ‘Kurulan örgüte üye olmak’, ‘Uluslararası uyuşturucu madde ticareti’ ve ‘Suçtan elde edilen mal varlığını aklamak’ gibi ciddi suçlar yer almakta.

Operasyonda ele geçirilen lüks araçlar emniyetin kontrolüne geçerken bu sayede suç örgütünden ele geçirilen araçlar, artık suçla mücadelede emniyetin hizmetinde kullanılmak üzere hizmete sunulmuş oldu.

Bu büyük çaplı operasyon, Türkiye’nin suçla mücadelesindeki kararlığını ve güvenlik güçlerinin etkinliğini bir kez daha ortaya koyarken emniyet vatandaşların güvenliği ve ülkenin huzuru için suç örgütlerine karşı kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürmeye devam etti.

TBMM harekete geçti! Komisyon kuruldu: Kadına karşı şiddetle mücadelede yeni adım! TBMM harekete geçti! Komisyon kuruldu: Kadına karşı şiddetle mücadelede yeni... Haberi Görüntüle

KOMANÇERO ÇETESİ KİMDİR?

Avustralya’da “Facebook gangsteri” adı ile bilinen Hakan Ayık, Komançero çetesi lideridir. 10 yıldan fazlaca bir süredir “büyük miktarlarda uyuşturucu tedariki” suçlaması ile Avustralya‘nın New South Wales eyaletinin en çok arananlar listesinde olan Ayık’ın soyadını daha sonradan ‘Reis’ olarak değiştirdiği ortaya çıktı.

Hakan Ayık ve Duax Hohepa Ngakuru’nun en başından bu yana Komançero çetesini yönettikleri belirlendi.

Komançero Hakan Ayık

Eurofighter uçak fiyatı 2024 | 1 Eurofighter Typhoon savaş jeti kaç TL? Eurofighter uçak fiyatı 2024 | 1 Eurofighter Typhoon savaş jeti... Haberi Görüntüle

HAKAN AYIK KİMDİR?

Hakan Ayık, 31 Ocak 1979 tarihinde Avustralya’da dünyaya geldi. Aslen Türk olan Ayık, Haziran 2021'de "Avustralya'nın en çok aranan adamı" olarak tanımlandı. Babası, kendisi küçükken öldü ve aile üyelerinin çoğu uyuşturucu kullanıyordu.

Yeni Güney Galler'deki Kogarah'daki James Cook Boys Technology Lisesi'nde okuyan Hakan Ayık’ım sınıf arkadaşlarından biri, Komançero çetesinin gelecekteki patronu Duax Ngakuru'ydu.

İstanbul'daki Kings Cross Oteli'ni işleten Hakan Ayık, yüz hatlarını plastik cerrahi ile değiştirdi. Hollandalı bir eşi ve çocukları olan Ayık, 1 Kasım 2023'te İstanbul'da Türk polisi tarafından tutuklandı

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading