Yandex Metrica

Sitede Ara

Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? 2024 Ağustos-Eylül-Ekim konut kredisi faizi ne kadar olur?

Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? 2024 Ağustos-Eylül-Ekim konut kredisi faizi ne kadar olur?

Pek çok kişi bankalaradan kredi çekmek istediğinde yüksek faiz oranları nedeniyle bu isteklerinden vazgeçmek zorunda kalıyordu. Dezenflasyon sürecine girdiğimiz şu günlerde ise vatandaşlar kredi faizlerinin ne zaman düşeceğini merak ediyor. Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? 2024 Ağustos-Eylül-Ekim konut kredisi faizi ne kadar olur? soruları pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı.

Gündem

17.07.2024, 13:22

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelmesinin ardından enflasyonla mücadele için parasal sıkılaşma yöntemi izlenmeye başlandı. Politika faizleri peş peşe yükseltiriken bankaların verdiği kredi faizleri de ulaşılamayacak sevilere çıktı. Ev, araba almak isteyenler yada ihtiyaç kredisi çekmek isteyenler faizlerin yüksek olması nedeniyle isteklerini ertelemek zorunda kalıyordu. Ev almayı düşünen vatandaşlar ise Konut kredisi faizleri ne zaman düşecek? 2024 Ağustos-Eylül-Ekim konut kredisi faizi ne kadar olur? sorularına yanıt arıyor. Hemen belirtelim konut kredisi faiz oranlarının ne zaman düşeceğini söylemek şu anda oldukça güç. Merkez Bankası enflasyonla mücadelede belli bir seviyeye geldikten sonra faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Bu indirimlerin ardından bankalarda da faiz oranlarında gerileme olabilir.

Adımları saniye saniye takip edildi! MİT’ten PKK'nın Avrupa ayağına darbe! Adımları saniye saniye takip edildi! MİT’ten PKK'nın Avrupa ayağına darbe! Haberi Görüntüle

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ NE ZAMAN DÜŞECEK?

Merkez Bankası politika faizlerini yüzde 50'ye kadar çıkardı. Enflasyonla mücadele kapsamında parasal sıkılaşma politikasından ödün verilmeyeceğini belirten Merkez Bankası enflasyonun düşmeye başlamasıyla birlikte faizleri yavaş yavaş indirecek. Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Hans-Christian Wietoska Merkez Bankası'nın politika faizinde indirime gidebileceğini yorumladı. Wietoska, büyüme yavaşladığında ve enflasyon gerilediğinde faiz indirimi için doğru zaman olacağını belirterek, "Bu yıl kasım ve aralık olmak üzere 500 baz puan faiz indirimi öngörüyoruz. Bu baz senaryomuz ve gevşeme gelecek yılın başlarında da sürecektir." dedi. Konut kredisi faiz oranlarında ne zaman indirim olacağına dair ise net bir şey söylemek pek mümkün değil.

30 Ağustos bugün İzmir'de otobüsler bedava mı? ESHOT otobüs, metro ücretsiz mi, indirimli mi? 30 Ağustos bugün İzmir'de otobüsler bedava mı? ESHOT otobüs, metro... Haberi Görüntüle

2024 AĞUSTOS-EYLÜL-EKİM AYINDA KONUT KREDİSİ FAİZİ İNER Mİ?

Bankalarda küçük çaplı konut kredisi faiz oranlarında düşüşler olabilir. Konut kredisi en düşük faiz oranı 3.05 oranlarında bulunuyor. Bu oranın 1'li rakamlara gerilemesinin kısa sürede olması beklenmiyor. Ekonomideki gelişmelere bağlı olarak kredi faizleri de zamanla değişebilir. 2024 Ağustos, Eylül ve Ekim ayında konut kredisi faizlerinin nasıl olacağını kestirmek oldukça zor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading