Köstebekler sızdırdı Halk TV pazarladı! 'Tek tıkla 85 milyonun kimlik bilgileri elinizde'

Halk TV'de yayınlanan "Şule Aydın ile Kayda geçsin" programında şoke eden bir uygulamanın adeta reklamı yapıldı. 85 milyon vatandaşın bilgilerinin paylaşıldığı mobil uygulamadan bahseden bir hacker, tek tıkla tüm bilgilere ulaşımın mümkün olduğunun altını çizdi. 

Gündem

07.07.2024, 21:01

Söz konusu uygulamada Sağlık Bakanlığı bilgilerinizden, HTS kayıtlarına birçok bilgiye ulaşımın oldukça kolay olduğu belirtilirken, uygulamaya bilgilerin devlet içindeki köstebeklerden aktarıldığı iddia edildi. 

Kapalı Çarşı esnafı ayaklandı! Bu sefer kriz büyük Kapalı Çarşı esnafı ayaklandı! Bu sefer kriz büyük Haberi Görüntüle

"85 MİLYONUN TÜM BİLGİLERİ ELİNİZDE"

Programda uygulamayı canlı olarak deneyen hacker, uygulamaya gazetesi Murat Ağırel'in bilgilerini sordu. Tahmini yaşını, nerede yaşadığını ve cinsiyeti gibi belirgin özelliklerini uygulamya belirten hacker, uygulamadan Murat Ağırel'in tüm bilgilerini vermesini istedi. 

"Sonuçlar hazır patron" diyerek hackera bilgileri sunan uygulama, Murat Ağırel'in sosyal medya hesaplarını, TC kimlik numarasını, anne adını, baba adını, kütük bilgilerini, ev adresinin bilgilerini çıkardı. 

Türkiye'ye uygulamanın varlığını ve işleyişini adeta pazarlayan yandaş medya gazetecileri, uygulamadan vatandaşın hangi davadan ne kadar ceza aldığından doktor randevularına kadar tüm bilgilerin erişimine sahip olabileceklerini aktardı. 

Fatih'te kızın kafasını kesen Semih Çelik kimdir? Semih Çelik nereli, ne iş yapıyor? Fatih'te kızın kafasını kesen Semih Çelik kimdir? Semih Çelik nereli,... Haberi Görüntüle

HTS KAYITLARINDAN EMLAK DATALARINA...

Daha sonra programda hacker eliyle ikinci videoyu yayınlayan yandaş medya, programda özel seçeneklerin de olduğunu gösterdi. HTS kayıtları ile kimin, kiminle ne zaman kaç dakika konuştuğu, emlakçılar ev galericiler için özel datalar olduğu ve 150 milyon üzerinde güncel veriler olduğunun altı çizildi. 

Öte yandan uygulamada 85 milyon TC kimlik plus datası, 8 milyon adres datası, 86 milyon iş yeri datası, 107 milyon MERSİS datası, 260 milyon GSM numarası datası, 38 milyon E-okul datası, 100 milyon ehliyet bilgileri datasının bu uygulamada para karşılığı satıldığını aktarıldı.

Yüksel Arslan kimdir? ASKİ Spor Başkanlığı'ndan neden istifa etti? Yüksel Arslan kimdir? ASKİ Spor Başkanlığı'ndan neden istifa etti? Haberi Görüntüle

KÖSTEBEKLER SIZDIRDI HALK TV PAZARLADI

Bilgilerin devlet içindeki köstebekler tarafından sızdırıldığı iddia edilirken, sanki köstebeklerle birlikte çalışıyormuş gibi uygulamayı adeta vatanadaşlara pazarlar gibi sunan CHP'nin yandaş medyası Halk TV'nin bu haberi sosyal medyada kafaları karıştırdı. 

Halk TV'yi uygulamayı özendirmek ile suçlayan sosyal medya kullanıcıları, "Köstebekler sızdırdı, Halk TV pazarladı", "Halk TV uygulama reklamından kaç TL para aldı acaba" yorumları ile tepki gösterdi.

Habere Tepki Ver

0

1

4

0

0

0

0

3

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading