Kredi alanlar burs başvurusu yapabilir mi? KYK kredisi alanlar tekrardan burs başvurusu yapabilir mi?

Kredi alanlar burs başvurusu yapabilir mi? KYK kredisi alanlar tekrardan burs başvurusu yapabilir mi?

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları resmen başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanan bu destekle beraber üniversiteye yeni kayıt olan öğrencilerde KYK kredisi alanların tekrardan burs başvurusu yapabilir mi sorusuna yanıt aramaktadır.

Gündem

08.10.2024, 11:25

2024-2025 eğitim öğretim yılında burs ve kredi başvuruları resmen başladı. Kredi ya da burs başvurusu yaparken, bazı kural ve yönetmeliklere dikkat edilmesi gerekmektedir. KYK kredisi alan bir öğrencinin burs başvurusu yapıp yapamayacağı veya krediyi bursa dönüştürüp dönüştüremeyeceği her daim merak edilir.

Taha Ulukaya kimdir, tutuklandı mı? Taha Ulukaya kimdir, tutuklandı mı? Haberi Görüntüle

KREDİ ALAN BİR ÖĞRENCİ BURS BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

KYK yönetmeliği doğrultusunda burs alan bir öğrenciye kredi, kredi alan bir öğrenciye de bues ödemesi yapılmaz. Yani, KYK öğrenim kredisi alan bir öğrenci, aldığı kredi süresince kesinlikle KYK burs başvurusu yapamaz.

KYK burs ve kredi

Fenomen Kübra Aykut'un ölümünü ailesi şüpheli buldu! Teyzesinden sevgilisi hakkında çarpıcı iddia! Fenomen Kübra Aykut'un ölümünü ailesi şüpheli buldu! Teyzesinden sevgilisi hakkında... Haberi Görüntüle

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI AYRI AYRI MI ALINIR?

Burs ve kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden alınmaktadır. Yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrenciler ise kredi ve burs başvurusunda bulunamamaktadır.

Burs ve kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının kredi ve burs almasına uygun olması halinde burs ve kredi alabilmektedir. Mevzuata göre de burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye de burs ödemesi yapılmamaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading