Yandex Metrica

Kredi kartı borç yapılandırmada faiz var mı? 60 ay taksit faizsiz mi olacak? (İhtiyaç kredisi-Kredi kart borç yapılandırma faizi)

Kredi kartı borç yapılandırmada faiz var mı? 60 ay taksit faizsiz mi olacak? (İhtiyaç kredisi-Kredi kart borç yapılandırma faizi)

Son günlerde kredi kart borçları konusu sıkça gündeme geliyordu. BDDK aldığı son dakika kararını duyurdu. Buna göre kredi kartı borcu olanlar bu borçlarını 60 ay taksitle yapılandırabilecek. Borçlarını taksitle ödemek isteyen vatandaşlar ise "Kredi kartı borç yapılandırmada faiz var mı? 60 ay taksit faizsiz mi olacak?" sorularına yanıt aramaya başladı.

Gündem

27.09.2024, 08:51

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan kredi kartı borçlularını sevindiren haber geldi. Alınan yeni karara göre kredi kartı borçları ile ihtiyaç kredilerinin yeniden yapılandırmasına yönelik karar alındı. Alınan yeni karar sonrası kredi kartı borçları ve ihtiyaç kredisi borçları 60 aya kadar taksitlendirilerek ödenebilecek. Peki borçların taksitle ödenmesinde faiz uygulanacak mı? Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borç yapılandırma ve 60 ay taksitle ödenmesinde faiz uygulanacak mı?

İletişim Başkanı Altun'dan Netanyahu'nun iftiralarına cevap: 'Batılı yönetimlerin diplomatik koruması seni yargılanmaktan kurtaramayacak' İletişim Başkanı Altun'dan Netanyahu'nun iftiralarına cevap: 'Batılı yönetimlerin diplomatik koruması... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI BORÇ YAPILANDIRMADA FAİZ VAR MI?

BDDK'nın son kararına göre kredi kartı borcunu veya ihtiyaç kredisini ödeyemeyenlere yapılandırma fırsatı getirildi. Bu borçlar uygun faiz oranına göre taksitlerle ödenebilecek. Alınan karara göre; Her ay ödenecek taksit tutarı, o aya ait asgari ödeme tutarına eklenecek. Ayrıca, yapılandırılan borcun en az yarısı ödenene kadar, ilgili bankada bulunan kredi kartı limitleri artırılamayacak. Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borç yapılandırma faizleri için bankanızla irtibata geçmeniz öneriliyor.  

Dolardan ani tepki: Tekrardan 34 liranın üzerinde! 18 Eylül 2024 güncel döviz kurları Dolardan ani tepki: Tekrardan 34 liranın üzerinde! 18 Eylül 2024... Haberi Görüntüle

İHTİYAÇ KREDİSİ VE KREDİ KARTI BORCU 60 AY TAKSİTLİ ÖDEMEDE FAİZ SIFIR MI?

Borç yapılandırmada faiz uygulanıyor. Konuya ilişkin azami akdi faiz oranları, kredi kartı dönem borcuna göre referans orana bağlı olarak farklılaştırdı.

Referans oranın sabit kalması durumunda, azami akdi faiz oranları; dönem borcu 25 bin liranın altında olan kredi kartları için yüzde 3,50, 25 bin ila 150 bin lira arasında olan kredi kartlarında yüzde 4,25, 150 bin liranın üzerindeki kredi kartları için ise yüzde 4,75 olarak belirlenecek. Kredi kartları üzerinden nakit çekim veya kullanım için belirlenen azami akdi faiz oranı ise yüzde 5 seviyesinde sabit tutuldu.

Hakiki Koç Turizm iflas mı etti? Hakiki Koç Turizm bilet para iadesi yapılacak mı? Hakiki Koç Turizm iflas mı etti? Hakiki Koç Turizm bilet... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTI BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

Kredi kartı borcu olanlar ve bunu yapılandırmak isteyenler bankaları ile irtibata geçmesi gerekiyor. Kendilerine uygun deneme şekli bankalar tarafından belirlenecektir. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading