Kredi kartından 750 TL kesinti iptal mi edildi?

Kredi kartından 750 TL kesinti iptal mi edildi?

Limiti 100 bin TL ve üzerinde olan kredi kartlarından yılda 750 TL Savunma Sanayi Fonu ücreti kesintisi üzerinde çalışmaların başlandığı açıklanmıştı. Son gelen bilgilere göre düzenleme gelen tepkilerin üzerine kanun teklifinden çıkartıldı.

Gündem

17.10.2024, 16:20

Kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde oplan kart kullanıcılarından yıllık 750 TL Savunma Sanayi Fonu ücreti alınması gündemdeydi. Düzenlemede yeni bir gelişme duyuruldu. Geçtiğimiz gün düzenlemenin 2025 yılına ertelendiği açıklanmıştı. AK Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre düzeleme gelen tepkilerin ardından kanun teklifinden çıkartıldı.

Ceza infaz siteminde köklü değişiklik: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek Ceza infaz siteminde köklü değişiklik: 2 yılın altında ceza alanlar... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTINDAN 750 TL KESİNTİ İPTAL Mİ?

AK Parti kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, redi kartlarından katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme kanun teklifinde yer almayacak. Limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından 750 liralık pay alınası gündeme gelmişti. Kredi kartından kesinti düzenlemesinin de içinde olduğu kanun teklifinin komisyon görüşmelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ara verilmiş, görüşmeler bütçe görüşmelerinin sonrasına bırakılmıştı.

Okullar 14 Ekim'de tatil mi? Pazartesi hangi illerde okullara tatil var? Okullar 14 Ekim'de tatil mi? Pazartesi hangi illerde okullara tatil... Haberi Görüntüle

BAKAN ŞİMŞEK: BİR KURUŞU BÜTÇEYE GİRMEYECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartından alınacak 750 TL'lik kesinti hakkında yaptığı açıklamada "Bu paket tamamen savunmaya kaynak için hazırlandı. Bu paket tamamen Savunma Sanayi Fonu'na gidecek. Bütçe açıklığını azaltmak için yapılmış bir paket değil. Bu konuda milletimizin hiçbir endişesi olmasın. Paketin bir kuruşu bile bütçeye girmeyecek. Savunma sanayi bizim için çok önemli. Bu fona Hazine'nin herhangi bir müdahalesi yok." demişti. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading